"aparent fara motiv" in pizda ma-sii! era cu nasu'n telefon.

"...aparent fara motiv, a parasit banda 1 si a lovit prima maina de politie de pe banda de urgenta, dupa care a lovit-o si pe a doua. Soferul a scapat nevatamat [w]". Uite, asta e un moment in care Politia Romana trebuie felicitata. Inca isi alege relativ bine oamenii. Daca eu eram unul dintre politistii din cele doua masini lovite de acest imbecil, il gasea Salvarea in dauna totala, nu "nevatamat".

Exista o singura situatie, la volan, in care poti face doua accidente in cateva secunde, nu unul: cel in care esti cu ochii in telefon. La primul impact nu intelegi ce s-a intamplat, iar cand te dezmeticesti cat de cat e prea tarziu sa-l mai eviti pe al doilea. V-o spune unul care a facut asa ceva. In anii 2000, abia imi venise iPad-ul din SUA. Logic, ca orice cretin care vede ceva nou, il foloseam nonstop. Scriam o stire, la volan, ruland cu 30 la ora, dupa ce plecasem de la semafor, in coloana. Masina din fata s-a oprit, iar eu, cu ochii in tableta, i-am tras una'n portbagaj lu' ala din fata de-am dat soferul cu capul de volan. A iesit ala si m-a injurat ca pe un bou ce eram. Abia atunci am realizat ce s-a intamplat, pentru ca in secunda impactului eu trimiteam un email, nu eram atent la trafic, la masini, la ce-am facut, ca sa pot sa franez macar in ultima clipa, sau sa inteleg ce-am facut pana sa cobor din masina. In varianta mea, eu mergeam, si brusc am sarit in timpul in care lovisem o masina. Asa ca am tacut cat timp m-a facut ala albie de porci. O meritam. De atunci nu-mi mai folosesc telefonul la volan. Vorbesc la el, pe cat posibil, pe speaker. I-am luat si un suport, sa stea in bord, nu in mana. Daca e ceva urgent de scris, folosesc alea 30 de secunde de la semafor, sau trag pe dreapta. Si ma felicit singur ca fac asa. Cand mi-a sarit psihopata aia in fata masinii, n-as fi franat la timp, si, desi eram pe verde, iar idioata pe rosu, acum as fi avut un preafrumos dosar de vatamare corporala din culpa. Si am curaj sa fac pariu pe orice, pe orice, intelegeti?, ca dobitocul care a lovit azi doua masini de politie, pe rand, bagand in spital un politist venit la locul altui accident, era cu nasul in telefon.  Pentru ca:

vad nonstop soferi idioti trecand la milimetru pe langa pietoni idioti. Primul e cu nasul in telefon iar al doilea considera trecerea de pietoni o continuare a trotuarului. 

vad/aud mult prea des frane bruste, in intersectii, de parca soferul ala atunci s-a trezit.

aud mult prea des la amici, spunandu-le altor amici "te-am salutat azi, dar erai cu nasul in telefon".

Mai nou, aud si la amicii politisti ca principala cauza de producere a accidentelor rutiere este folosirea telefonului mobil. Nu prea ma mir, sa fiu sincer. Precum v-am spus, eu am inceput sa ma port normal dupa ce era s-o fac de oaie. Asa suntem noi, ca natie: pana nu taiem padurile nu credem in furtuni, pana nu umplem raurile de bidoane nu credem in inundatii, si pana cand n-o sa ne calcam unii pe altii cu masina n-o sa credem ca telefonul mobil ne face rau. Desi saracia asta ne-a cauzat, deja, doua defecte, tot mai evidente:

- ne-a alienat complet: nu mai putem sta la o masa, intr-un loc, privind in jur; ne refugiem in cacatul ala de ecran, nonstop, pana vine ciorba.

- ne-a facut mai prosti: pana sa am telefon mobil stiam o suta de numere de telefon, pe de rost; acum il mai stiu doar pe al meu. 

*******

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

 

 

© 2019 Bogdan Stoica