Digi24 a inceput anul exact tot ca Antena3

"... ar fi fost ilegale", a susurat, nevinovata, crainica de la Digi24, toata ziua de azi. Vorbea despre completurile de cinci, puse cu mana pana anul trecut, cand s-a constatat ilegalitatea lor, si pentru care azi s-au facut tragerile la sorti legale

Digi a dat, azi, stirea, o data pe ora. De fiecare data cel care a rostit capul video a evitat sa spuna "completurile constituite ilegal", sau "completurile declarate ilegale". Postul tv n-a ratat insa ocazia sa spuna ca "a mai fost o tragere la sorti in decembrie", sugerand absurdul situatiei, fara sa explice ca noua lege prevede o tragere la sorti pe an, iar noutatea a aparut anul trecut in noiembrie, deci era obligatorie o tragere la sorti pentru procesele in derulare in decembrie. N-a omis sa spuna nici ca au fost probleme cu tragerea la sorti de azi, mentionand in treacat ca s-a spart un bol de sticla. Va dati seama, desigur, ce manaria dreacu' a urmat de la bolul ala.. (not!)

Tragerea la sorti a completurilor de judecata este prima stire politica importanta a acestui an. Tine de functionarea statului de drept, fara de care nu ne vom face bine niciodata, politicienii sau securistii urmand sa bage la puscarie pe cine vrea pula lor. Difuzand stirea in maniera asta penibila, Digi24 s-a pozitionat, din nou, departe de adevar, ramanand in infecta zona a manipularii politice, alaturi de RealitateaTV, Antena3 si RomaniaTV. Si asta arata ca vom avea, in continuare, acelasi meci al mizeriilor de presa, de doi la doi pe tot terenul. Adica pula stiri obiective. 

Si nu pricep de ce. E rau ca judecatorii sunt alesi random? E rau ca nu mai trebuie sa se teama nimeni de manevrele din Justitie? De ce mama dracului a dat Digi24 stirea asta in cheia echivocului, a faptului incert? De ce nu renunta Digi sa sustina niste oameni daca faptele ne arata ca au facut greseli? De ce fuge postul tv de audienta formata din oameni normali la cap, care nu cred, orbeste, ca tot ce fac niste oameni este rau si tot ce fac alti oameni este bine? De ce prezinta asemenea personajele ireale? Cat de prosti isi considera Digi24, telespectatorii, de le prezinta asemenea vome?

DISCLAIMER 1: In mod normal, intr-o redactie, o stire este scrisa de un reporter. Continutul ajunge apoi la un editor (filtrul nr. 1), care o corecteaza. Dupa aia, ajunge la seful de departament (filtrul nr. 2) de care tine stirea (stirile politice la Politic, stirile sportive la Sport, etc), care mai cere reporterului informatii, adaugiri sau clarificari. Imbunatatita astfel, stirea ajunge si la seful redactiei (filtrul nr. 3), sa nu care cumva sa fie difuzata fara ca el sa stie ce contine. Eroarea "ar fi fost ilegale", folosita de Digi24 ca si cum ar fi fost vorba de un accident bizar de avion in care pilotul sustine ca "ar fi fost lovit de un OZN", nu avea cum sa scape de toate cele trei filtre, intr-o redactie normala. Deci nu e o scapare, sau o eroare. Este manipulare

DISCLAIMER 2: "exact tot", din titlul acestui text, e tot o manipulare. Pentru cei care vor citi fara sa-si dea seama de aparenta eroare de redactare, pleonasmul va intari mesajul. 

 

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

 

 

© 2023 Bogdan Stoica