Băi sinistraţilor!

Cum pula mea vi se întâmplă doar vouă chestia asta? Acum, pe bune, ce şanse sunt, folosind logica şi lăsându-l pe Dumnezeu la o parte, să vi se întâmple tocmai vouă? Vouă, ăia puturoşi, beţivi, care vă futeţi copiii şi vă omorâţi nevestele cu sapa? Cum morţii mă-sii de treabă, când văd la televizor o comună inundată, aflu şi că:

- aveţi casele făcute fără autorizaţie, într-o luncă inundabilă a unui rău, nu cum ar face orice om cu creier, într-o zona mai înaltă de relief.

- n-aveți muncă, nici nu vă pricepeți la ceva; dați cu sapa, creșteți porcul, adică ceva ce poate face orice oligofren, din comuna primitivă încoace.

- nici unul dintre voi n-are un leu la bancă, sau pe un card; aveți în buzunare același lucru, indiferent dacă vine apa sau nu: nimic. 

- apa v-a dizolvat pur și simplu locuințele, făcute din chirpici, scarțaietoare, carton; pula mea, chiar n-ați auzit de ciment, cărămidă, fier-beton?

- urlați la televizor să vă ajute guvernul; băi, da' un frate, o soră, un văr, un copil la oraș - n-aveți? de ce să plătească statul pentru glumele voastre de case?

- când vin pompierii să vă evacueze, nu vreți să plecați; v-aș rupe cu bătaia dacă mi-ați întârzia cu o singură secundă operațiunea de salvare; timpul în care se roagă un pompier de voi face ca altcineva să nu mai poată fi evacuat și salvat, tâmpiților.

- când vin jandarmii, pompierii, armata, voluntarii să vă ajute la refăcutul digurilor și drumurilor o ardeți la cârciumă și faceți mișto de ei.

- când vin ajutoarele, cu ce vă trimite fiecare de-acasă, vă strambati că hainele nu-s noi și pateul nu e Antefrig. Îmi cer eu scuze că în sacii de ajutoare nu e nimic din sifonierele lui Patriciu sau Voiculescu, javrelor.

- trec inundațiile, și în loc să treceți primăria aia prin foc și pară, pentru că, întotdeauna, banii de diguri s-au dus în vila primarului și banii de drumuri în mașină lui, abia așteptați să vă caciuliti în față oricărui politician de căcat pentru o căruță de lemne, sau să vină alegerile și să vă vindeți votul pe 25 de lei și-o sticlă de ulei. 

Mai dați-vă în pula mea, sinistraților. Am două cuvinte pentru voi: la muncă. Angajați-vă, lăsați băutura, puneți mâna și construiți-vă locuințe rezonabile, acolo unde se află toată localitatea, nu lângă râpă. De ce să vă reconstruiască cineva casele tot acolo? Ca să le ia apa la următoarea ploaie? Nu trebuie să plătească nimeni pentru că sunteți leneși, proști și bețivi. Nu mai suntem în situația comunistă "toți pentru unul, unul pentru toți". Compasiunea și solidaritatea sunt necesare atunci când puterile tale proprii sunt depășite de o nenorocire pe care n-ai putut s-o previi, nu atunci când sărbătorești printr-o inundație faptul că ești un bou, care și-a făcut o casă de căcat, acolo unde nu trebuia. 

Aproape că regret că v-am scris. Am văzut, însă, la televizor, cum v-ați omorât copiii, cu cretinismul vostru.

____________________________

ți-a făcut bine să citești acest text?

Media

Mai multe din această categorie: « ioana :) »
© 2023 Bogdan Stoica