Locul perfect in care sa te duci cu copiii seara

Ma duc des la Pik Elegance. Ziua, de obicei. Bine, eu nici nu prea ies seara. Intr-o zi obisnuita, lucratoare, la ora 7 am vazut deja doua restaurante si doua cafenele, asa ca mi-e foarte greu sa reactionez pozitiv la "hai sa iesim si noi undeva". Aseara, insa, m-am dus "sa vad copilul". Cam ca Elaine, in Seinfeld, cu "Ya Gotta See The Baby!". 

Si m-am dus. Intalnirea era la Pik Elegance, in spate. Au astia un parc (ca terasa nu e), cu iarba, pomi, lac, foisoare si un loc de joaca mare. Probabil cel mai mare din Ploiesti si imprejurimi. Am ajuns cam cand se intuneca. Si nu eram in cea mai buna forma. Dupa 6 ore de munca fizica, julit si adormit, am crezut ca o sa cad cu moaca in pizza aia de pe masa si o sa incep sa sforai. Dar in vreo 20 de minute mi-am dat seama ca nu mi-e somn deloc si ca-mi place acolo. Desi simteam ca e ceva in neregula, pentru ca la intalnirile astea, unde cine mai are un copil mic il ia cu el, de obicei e o chiraiala obositoare, ca na, copiii sunt copii, fac o droaie de chestii in afara celor pe care le visam noi, respectiv sa stea pe un scaun si sa ne lase sa bem si sa sporovaim.

Pe urma m-am prins ca toti copiii celor de la masa disparusera. Erau la locul de joaca. Mare smecherie, babaiatule! Mare de tot. Cu doar 15 lei pe cap de copil iti poti lua concediu, pentru doua-trei ore, de la extenuantul job de parinte de copil.

Mi-am adus aminte, cand ieseam pe undeva cu M, cand era mica. O data la doua minute trebuia sa ma ridic, sa vad la ce masa s-a mai dus, daca nu cumva a iesit pe strada, ce pisica a mai gasit si ce caine vrea sa ia de la alta masa. Sigur ca era fun, n-am simtit-o niciodata ca pe o corvoada, dar nici nu era o seara relaxanta. Parintii de aseara, insa, erau complet zen. La fel si piticii, care se auzeau chiraind, in spate. La fel si eu, cum stateam in aerul ala racoros, cu apa din helesteu susurand, cu ceva rece in fata. Nici n-am prea participat la discutie, atat eram de concentrat sa-mi fie bine...

Mai ales voi, astia, cu copii mici, din Ploiesti: uitati-va la poza, ca sa intelegeti ce vreau sa spun.

Pik Elegance e aici.

© 2023 Bogdan Stoica