ancheta, va rog. cat de repede se poate.

Primul anchetat ar trebui sa fie seful operatiunilor jandarmeriei din aceasta seara. Acel militian complet imun la sociologie, comportamentul maselor, la tipul de oameni care era acolo, si care a pregatit o interventie demna de Anglia anilor 60, cand fortele de ordine se bateau cu huligani drogati si beti. De fapt, omul avea nevoie doar de o suta de baieti in civil, care sa-i curenteze si sa-i extraga pe provocatori din multime. Pentru ca multimea a fost foarte misto. Nu genul de multime care merita gaze si tunuri de apa.

Al doilea al trebui sa fie ministrul de Interne, singurul care ar fi putut sa opreasca, oricand, mizeria de operatiune organizata de jandarmerie. Autorul moral al atrocitatilor din seara asta. 

Pe urma as folosi acel soft de recunoastere faciala, pe care MAI il are, si as umple aresturile Capitalei cu toti cei care au pus mana pe o piatra sau sau au dat un pumn cuiva. 

Apoi ar urma toate jegurile descreierate care au umplut zilele astea retelele sociale cu instigari la ura, moarte, toti MaliniBotii care au scris "sa dam foc", "sa intram peste ei", "sa-i terminam". 

Inchei bagandu-mi in gurile tuturor liderilor de partide. Nici unul nu a facut acel demers prezent in toate manualele: apelul la calm. Dragnea a invocat o misterioasa operatiune oculta impotriva lui, preacorectul pulii mele ce se vede si acest vastangiu patologic, incapabil sa inteleaga ca e detestat si de copiii nenascuti. Al doilea mai avea un pic si inflama iar spiritele, facand o declaratie exclusiv anti-jandarmerie. Din pacate, nici Barna, nici Ciolos nu au folosit apelul la calm. Megatrist.

Am si cateva sfaturi, pentru cei ce vor merge iar la proteste. Le-am mai scris in [Cum sa iei bataie la un miting], le reiau aici:

  • Nu mai luati copiii la proteste. Nu in Romania. Nu in perioada asta, tulbure cat cuprinde.
  • Nu va luati de jandarmi. Doar executa ordine, obositi si plini de adrenalina. Jandarmii de vineri, 10 august, au intrat in dispozitiv la 11 dimineata. Filmati-i si raportati-i, daca fac excese. Nu intrati in conflict fizic cu ei.
  • Filmati-i si fotografiati-i pe cei care se afla langa voi. Cand unul din ei incepe sa arunce cu pietre, sau sare la bataie, faceti cumva ca o poza cu el sa ajunga unde trebuie. Daca deja aveti asa ceva, trimiteti, de exemplu, la Parchetul General: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Cand cineva se poarta aiurea, pleaca de langa el. Plecati toti. Asa devine extrem de usor observabil si la fel de usor de extras.  

************

Cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas. Cu autograf si cadouri le gasesti pe net, doar aici: 
https://bogdanstoica.ro/shop
... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

© 2023 Bogdan Stoica