vreau sa-i spun o chestie fiicei mele si nu stiu cum

Am un copil misto. Nu ca-i al meu, dar e chiar misto. Are toate defectele mele, dar mai light, si toate calitatile mele, dar mai pregnante. Plus ca are si alte calitati, care mie imi lipsesc. Iar azi, cand o duceam acasa de la scoala, m-am simtit iar provocat sa-i spun ceva ce ma macina de mult. Dar n-am avut tupeul necesar. Mi se pare destul de greu sa-i spun ceva de genul "iubita mea, stiu ca esti inca mica si ca nu ai planuri concrete de viata si de-aia nu te toc la cap cu multiplele cariere pe care le-ai putea avea, dar te rog frumos ca din planurile tale sa lipseasca un job in sectorul public, te rog sa nu faci niciodata politica si sa nu care cumva sa incerci sa schimbi tara asta in vreun fel".

Pe de alta parte, cum sa nu-i spun? Ori de cate ori imi povesteste ceva, o face intr-o romana impecabila. Azi mi-a explicat in romana ei impecabila ca a luat 10 in teza la engleza. Poftim! Pai ce partid o primeste asa, doxa de romana si de engleza, cand toti pulifricii politici pe care ii vedem la tv, adica aia importanti, fac atacuri cerebrale daca trebuie sa rosteasca sau sa scrie mai mult de o suta de cuvinte asa cum trebuie?

M-am uitat azi, la guvernul Viorica. Cu exceptia lui Radu Oprea, pe care il stiu personal, si despre care pot sa bag mana in foc ca stie sa scrie si sa citeasca, restul mi se par niste semidocti care si-au luat diplomele de studii pe spaga sau in baza unui telefon de la partid. M-am uitat si la oamenii de pe bancile parlamentului: ce figuri abulice, ce oligofrenie, ce lipsa de licar in priviri.... Plus ca sa-i vad pe Orban, Ponta sau Basescu vorbind despre incompetenta este colosal, doar Elena Udrea lipsea, vorbind despre abstinenta sexuala, ca sa ma simt la cinema, urmarind un film suprarealist. Si pe urma a inceput analiza jurnalistica a momentului. Si a fost fun sa vad cum jurnalistii si prezentatorii faceau greseli de exprimare povestind cum face greseli de exprimare noul ministru al Educatiei. Sa-mi bag pula, e chiar nasol momentul in care descoperi ca esti condus de romani pentru care si limba romana e o limba straina...

Deci trebuie neaparat sa am discutia aia cu fiica mea. Dar nu vreau. Nu vreau sa fiu un tata care spune "iti interzic" fara sa spuna si "ai putea sa faci...". Si nu vreau sa-i spun "ai putea sa faci..." pana n-o aud pe ea spunand "as vrea sa fac...". Dar daca o aud ca vrea sa faca ceva in tara asta, ce dracu' ma fac?



Volumul 3 din Tipul din filme nu exista, este disponibil, din 9 februarie, pe site-ul Editurii Univers. Ai linkuri de comanda pentru toate cartile mele mai jos:

w1w2w3 w5w4w6  

 Pachete-Cadou, numa' bune de dat tipelor misto de Valentine's Day, Dragobete, 1 Martie si 8 Martie. 
© 2023 Bogdan Stoica