Cum s-a petrecut, de fapt, accidentul lui Serban Huidu

Legea spune ca daca medicul de familie constata ca ai niste probleme de sanatate care ti-au afectat vederea, auzul, mobilitatea sau reflexele, trebuie să notifice politia rutiera ca sa-ti suspende permisul. NICI UN MEDIC DIN ROMANIA n-a facut asta de la aparitia legii. Logic, n-a facut-o nici medicul lui Huidu, deși, în accidentul anterior, Huidu era zombie și e greu de crezut că s-a recuperat total până la momentul în care a omorât trei oameni.

Nu e doar medicul lui Huidu de vină. Sistemul, nu medicul, sau Serban Huidu, e cel bolnav. Bolnav rău. Iar ministrii Sanatatii si ai Internelor au obligația sa porneasca o serie de controale incrucisate care sa raspunda la intrebarea: "cate accidente au avut loc din cauza problemelor de sanatate ale soferilor care le-au provocat si ce le-a spus, la ultimul consult, medicul lor de familie?". Acum, cât populația ar sprijini un asemenea demers, iar medicii mai sunt încă atenți la ce se întâmplă când ei nu-și fac treaba.

UPDATE 2016 - nu s-a făcut nici un control. statisticile indica, in continuare, zero permise suspendate la solicitarea medicilor de familie.

publicitate

© 2023 Bogdan Stoica