foto foto

Viața fără proști, dar cu presă ca a noastră? Nu se poate.

Ce viață fără proști, nene, că situația e dramatică. Sâmbătă, înainte să mă îmbăt foalte foalte flumos, ca acum cinsplezece ani, am fost martor la accidentul vieții. Un nene cu un Touran a forțat verdele și a acroșat o bătrânică. Când a venit poliția, omul se purta ca un bazat, spunând la fiecare cinci minute că are cameră video pe mașină unde se vede că e nevinovat. “Mamă, ce prost e ăsta, nici nu-și dă seama că se autoincriminează cu filmarea aia”, mi-am spus. A mai durat 10 minute ca ambulanța să ia femeia și poliția să termine măsurătorile, după care un polițist i-a zis șoferului: “mergeți cu mașina după noi, la secție, vă rog să nu umblați la camera video de pe mașină”, după care s-a urcat în Golf și…. “și nu i-a demontat camera video ăluia, să nu cumva să șteargă filmarea?!”, mi-am zis, siderat din nou.

Tot din seria proști: remarc cum o anumită parte a presei - n-o să zic progresistă, deși…. - îl toacă pe Daea mărunt-mărunt, să nu cumva să pară competent măcar o oră. Asta deși omul nu e prost deloc, e doar necitit și complet dezinhibat, ca orice boșorog. Eu îi dau o bilă albă moșului, să știi, pentru ce-a zis vineri. Ieșise un gomos d-ăsta modern, din nu știu ce ministerul pulii, care făcuse un apel la oameni “să nu-și mai ude culturile, că e secetă și apa e puțină”, și i-a tras Daea una peste ochi: “ba fermierii să ude, să facă orice ca nu piardă culturile”, ceea ce mi se pare megalogic, dacă oamenii își abandonează culturile pe secetă la toamnă ce mâncăm, cravata dobitocului?


**********

continuarea, în newsletter-ul pe care-l poți primi zilnic, de luni până vineri. LINK NEWSLETTER.

Iar dacă-ți place ce citești susține demersul accesând următoarele linkuri: carțile mele  obiecte de colecție  rețete vechi românești canalul meu youtube

foto: street photography, tot din newsletterul Viața fără Proști care are și o secțiune foto, numită Viața fără Sunet.
© 2023 Bogdan Stoica