scrisoare deschisă cadrelor didactice de căcat

Din capul locului, precizez că nu mă adresez acelor profesori care nu au nici o problemă să se adapteze la învățământul online, chiar dacă nu le convine. Pe aceștia îi felicit, pentru că despre asta e vorba, când ești adult: să faci și acele lucruri care nu-ți plac. Textul care urmează este pentru ceilalți. Cei care spun fie "lecția este secret profesional, nu vreau să fie filmată', fie "eu nu predau nimic pe laptopul meu de-acasă". Băi jegurilor, eu știu de ce vă opuneți învățământului online. Aveți câteva motive serioase. 

  • Primul ar fi că sunteți proști cu diplomă. Nu sunteți în stare să deschideți un calculator. Până acum v-a mers cu sabotatul laboratoarelor de informatică și cu minciunile asupra lipsei dotărilor. Acum, însă, în noua schemă, ar afla toată lumea cât sunteți de proști la meseria voastră, deși pe facebook sunteți lei. 
  • Al doilea ar fi că vă pierdeți șpaga. Șpaga zilnică, cerută cu tupeu părinților. Banii de ghivece, cretă, tablă, perdele, ușă, scaune, bănci. Cadoul de ziua voastră (30 părinți x 50 lei), cerceii de aur de 8 martie, lănțicul de Crăciun. 
  • Al treilea ar fi că toți părinții ar putea să vadă de acasă cum urlați ca niște căcați demenți la copii. Cum îi jigniți, îi complexați, îi timorați cu aerele voastre de nevolnici frustrați care se răzbună pe copii.
  • Al patrulea este că nu mai puteți lăsa copiii corijenți sau repetenți, ca să vină la meditații și să faceți alți bani la negru de care nu vorbiți niciodată. Ultima lepră care m-a costat 60 de lei pe oră făcea meditații zilnic, câte 3 ore, cu 11 copii. Și din nota șase tot n-a scos copilul, să nu cumva să opresc pregătirea și să-i scadă încasările de 8800 de lei lunar.
  • Al cincilea motiv este că nu ne mai puteți lovi copiii cu palmele voastre de-acasă, nu vă mai puteți fute elevele cu pulele voastre de-acasă. Ați rămas niște sadici fără victime, niște sociopați fără anturajul de copii vulnerabili și temători care vă satisfăceau zilnic. 

Laptopul ăla personal, după care vă ascundeți lașitatea, lăcomia, răutatea și incompetența - a fost cumpărat, în nouă cazuri din zece, din bani nemeritați, proveniți din șpagă sau din muncă nefiscalizată. 

Aveți susținere în toate acestea din partea partidelor, pentru că dacă școlile se golesc, partidele pierd și ele niște șpăgi serioase. Șpaga din lucrările de zugrăvit, reparat, amenajat, dotat școlile. Din tabla de pe clădire și din asfaltul din curte. Din laptopuri, xerox-uri și alte scumpeturi pe care le cumpărați, ca niște nenorociți, la suprapreț, de la alți nenorociți. De-aia vă și dau șpaga aia de 2000 de lei lunar, ca spor de risc. Trebui să fiți la școală, la posturile obținute ilegal, titularizați cu nota 5 și 10 la Comomârla și veniți prin transfer ilegal, dar cu sprijin politic, în orașele mari. Să se aprindă becurile, să meargă centrala termică, să se strice lucruri ca să le cumpărați din nou, de la restul mafiei voastre. 

Susținerea mea nu o aveți. Știți de ce? Pentru că în clasa I, când mi-ați cerut bani la negru pentru ușa de termopan a clasei, nu m-am ridicat în picioare spunând ce-aveți, mă, păi să vă aduc din banii mei de acasă? În clasa a II-a, când mi-ați cerut bani pentru acoperișul școlii, nu am zis da' ce, mă, pun tablă la mine acasă, de mă puneți s-o plătesc eu? Am plătit și in clasa a treia, a patra, a cincea, a șasea. În a șaptea nu, că idioata de dirigintă a fiicei mele a jefuit-o în curtea școlii. Adică i-a luat pălăria din cap pentru că "cine vine cu pălăria la școală"? Dacă nu mă duceam să-i zic că îi fac plângere penală  pentru tâlhărie, pălăria fiicei mele era și acum îm cancelarie, alături de alte corpuri delicte impresionate (fluiere, un planor cât o carte, o umbrelă cu mesaj amuzant), futu-vă'n gură de wanabe de securiști. Am reînceput să plătesc într-a opta. În a noua și în a zecea am plătit doar pentru excursiile lu' diriga, pentru că al său cur bășit nu se poate deplasa decât gratis. În a 11-a m-ați chemat să repar băncile din laboratul de informatică și ghici ce - n-am zis cum, mă, cu bormașina mea, cu holșuruburile mele, pe timpul meu? În a 12-a eram deja obosit de prostiile voastre. I-am zis fiicei mele să se ducă la școală doar când frige, să nu învețe nimic și să nu cumva să dea la facultate în țara asta, că praful se va alege de cariera ei. M-a ascultat, a scăpat de voi. nu inainte ca diriginta ei să-i spună "și chiar crezi tu că vei ajunge la universitatea aia?" (da, dobitoaco, chiar a ajuns acolo, oamenii o cred ok, i-au dat și o bursă).

Ea a plecat. Dar am rămas eu. Eu nu mi-am încheiat socotelile cu voi. Și când vă văd atât de porniți pe făcut bani cu orice preț, unde preț nu mai este doar distrugerea viitorului copiiilor, ci și al sănătății lor, nu văd de ce le-aș încheia. Pentru că azi, 19 octombrie 2020, în România sunt 4.000 de copii infectați cu covid19 din cauză că voi vă încăpățânați să predați la școală, nu online. Dacă un singur copil moare, puteți să vă considerați, toți, ucigași de copii. D-ăia de căcat, cu smbrie mică. 

Adaug și un călduros MUIE Partidului Național Liberal și aliaților lor de la USR-PLUS, cât și Partidului Social Democrat și securiștilor de la PMP. Leprelor, până nu o să puneți în centrul legii Educației profesorul integru, sănătos la cap și competent, școala românească n-o să fie decât o oportunitate de făcut bani negri și de abuzat copii. Treziți-vă, în pula mea.

****************

dacă ești nemulțumit și tu de educația din România și textul ăsta te-a răcorit apasă pe unul din următoarele linkuri:
argint   branduri   cărți   podcast   ponturi   upcycling   vintage

© 2023 Bogdan Stoica