o sută de euro în fiecare lună. nu sună rău, nu?

400 600 de lei, cam asta este valoarea facturii mele de telefon, in fiecare lună, la Orange. Pentru trei sim-uri, din care unul e folosit doar pentru net. De banii ăștia am privilegiul de a primi, în fiecare lună, mesajul "ai depășit nu știu câți pula mea de giga de net". Știți voi, acel nelimitat limitat de căcat, cum au toate companiile de telefonie. 

Fiica mea, posesoarea unei cartele prepay pe care i-o încarc lunar cu 8 euro, are, însă, tot ce dorește. Luna trecută am comparat consumurile: sunt cam la fel, deși ea plătește 8 euro, iar eu cam 80-100. Iar situația asta nu-mi place. Nu sunt nemulțumit de serviciile Orange, nici costul lor nu e așa o mare nenorocire, dar când văd că se poate de zece ori mai ieftin, increderea mea că Orange nu mă tratează ca pe un dobitoc se clatină. 

Așa că în februarie, când expiră abonamentul actual, o să fac regulamentar o cerere de reziliere. O să-mi trec numărul actual pe prepay și o să continui să trăiesc. Dacă o sa fie probleme, n-am nici o problemă să trec iar pe abonament. O să fie ca atunci când îi spui tipei: "știi, am sentimente confuze, aș vrea să luăm o pauză".

N-am scris asta să mă sune Orange și să-mi dea în cap cu nu știu ce iPhone-uri. Nici nu e un text anti-Orange. Luați-l ca pe o revelație personală, pe care sper să o aveți și voi. Dacă economisesc 70-100 de euro din factura Orange și scap și de mizeria aia de telefon fix de la UPC pe care nu l-am folosit niciodată, se adună aproape o sută de euro. Pâi fiica mea e studentă, știți ce frumos îmi zâmbește când aude "o sută de euro"?

__________________________________
 
dacă ți-a plăcut acest text deschide unul din aceste linkuri: 
bijuterii mișto      ponturi utile      
© 2023 Bogdan Stoica