am facut o mini-adolescentă să se simtă sexy și vreau să repar asta

Eram in farmacia din rondul de la Caraiman (Catena, cred). Cu ușa larg deschisă și spațiul ăla exterior ca o terasă, acustica făcea să auzim, foarte bine, și eu și farmacista, ce se discuta afară: despre sexy și despre decență. O mamă venită de la job își găsise progenitura pregătită să iasă în oraș și îi spunea fiicei că este exclus să plece așa, iar fata spunea că vrea și ea să se simtă sexy, ca celelalte fete din grup. După timbrul vocii nu părea să aibă mai mult de 13-14 ani, iar mama părea să fie o tipă foarte cool, nu un tiran cu fustă.

Mi-am luat cumpărăturile și am ieșit. Ruta mea era spre stânga, dar vocile se auzeau dn dreapta ușii. Și-am zis să arunc o privire, spre cele două. Să văd cum arată o mamă care spune "nu mai discutăm, Andreea, ești indecentă punct" și o fetiță care argumentează cu "hai, mamă, ce nu înțelegi, nu mai vreau să par diferită".

Și atunci am comis-o. Ca să nu mă uit spre ele direct din ușa farmaciei, am ieșit cu un pas înainte, apoi, în loc să o iau în stânga, unde era ruta mea, am mai făcut al doilea pas înainte cu capul spre dreapta, ca și cum mă temeam să nu mă calce o trotinetă, m-am uitat spre cele două și...

Mama era o tipă normală. Bluză, fustă și pantof cu toc, păr șaten, talie ok și machiaj discret. 35-40, corporate, cu o moacă inteligentă. Fiica aveam cam 1.60, avea forme specifice unei adolescente timpurii, drăguță, cu o cămașă rock, bocanci de vară și niște pantaloni prea scurți și prea mulați. Clar, mama avea dreptate, prin textila aia se vedea tot. I-aș spune fiicei mele același lucru și vara asta, când are 17 ani, nu doar în clasa a 7-a sau a 8-a, adică la vârsta puștoaicei din fața mea.

Din păcate, acel pas în plus înainte ne-a fost fatal tuturor. Am lovit cu piciorul drept capra (reclama stradală, ca o scară dublă) magazinului de covoare din vecini, care a făcut un zgomot asurzitor. Încercând să nu cad peste ea, am prins-o cu brațele și am mai făcut doi pași împiedicați, târând-o pe pavaj, dublând zgomotul și accentuând comicul situației. Cred că păream foarte beat, genul de bețiv care se împiedică de stâlp, bancă, coș de gunoi. Când m-am redresat și am plecat spre stânga, am auzit, din spate, vocea fetei:

"- Veeeezi, mamă?"

Adică: "vezi cât de sexy sunt, bărbatul ăla și-a pierdut echilibrul când m-a văzut, cu pantalonii ăștia sunt ca tipele sexy din comediile cu adolescenți, să vezi că dacă traversez se vor ciocni mașinile în urma mea".

Mi-am continuat drumul, conștient de faptul că răul a fost făcut. Poate să zică mama orice, fata și-a primit validarea, pun pariu că de azi încolo va purta scurt, mulat și decoltat doar pentru a obține efectul Catena. Și ar fi păcat. Să fii sexy nu înseamnă doar să te arăți. Când arăți prea mult, oricui, nu ești sexy, ci disponibilă, disperată, nesigură. Jumătate din tipele cu care mi-am tras-o fără intenția de a le suna a doua zi erau din filmul ăsta. Nu toate, desigur. Unele tipe își arată trupul ca pe o medalie pe care scrie "eram grasă, dar acum rup sala", "am fost părăsită dar am trecut peste asta" sau "am avut voința să țin o dietă grea și uite ce bine arăt acum". Tot respectul pentru ele. Când ai 13-14 ani, însă, nu e cazul. Poți fi sexy și cu fustă lungă și o cămașă incheiată până la gât, ca rusoaica din imagine. Trebuie să ții cont de context, nu de tâmpitele de pe instagram. 

Mă opresc aici. Am scris asta doar pentru că regret că nu am putut să-i zic puștoaicei: "Maică-ta are dreptate, ți se vede pizda prin pantalonii ăștia, pare fie că-i ai de când aveai 8 ani, fie că ești în călduri. Hai, roiu' acasă și schimbă-te".

cărțile mele indecent de utile oricărei femei sunt pe https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica