atentie, unele terase s-au deschis cu capcane

Ieri, la pranz, am fost la terasa. Inainte de pandemie, masa de pranz era mereu in oras, asa ca am decis sa-mi reiau obiceiul. Am fost intr-un loc unde cunosc patronul, angajatii si se mananca bine. Am rugat-o pe opspatarita sa-mi treaca o rezervare in caietul ala si am comandat, ca de obicei, fara sa ma uit in meniu, o ciorba si o varza cu carnati. Am mancat fericit, all good, gustul a fost perfect ca inainte de pandemie, dar cand am cerut nota, am vazut un "70 de lei" acolo unde scria, de obicei, 25, 30, sau 40 de lei. "Ok. Deci la voi nu mai e pe incredere", mi-am zis si am plecat. Cel mai probabil, n-o sa mai ajung in carciuma aia prea curand. 

Pot sa inteleg ca s-au marit costurile localului. Materialele de dezinfectare costa ceva mai mult decat inainte, si carnea s-a scumpit un pic, si energia... Dar nu cred ca s-a ajuns la dublu. In cei 70 de lei platiti de mine, pun pariu ca e o marja de profit mai mare decat inainte. S-or fi gandit patronii ca o sa fie mai putini clienti, habar n-am. Si nu-i judec, fiecare isi gestioneaza businessul cum vrea. Dar eu n-o sa mai platesc 25 de lei pe o ciorba de 10 lei, si 45 de fuckin' lei pe o banala varza cu carnati. Nu vad de ce. Nu sunt genul de om care-si ia un tricou simplu gri cu 60 de lei din Zara, cand gasesc acelasi tricou simplu gri cu 15 lei la H&M. 

As fi decis sa mai vin la carciuma asta daca ieri, la prima vizita de dupa starea de urgenta, eram intampinat, in calitate de client constant, cu discursul: "buna, ne bucuram ca ai revenit la noi, te rog uita-te in meniu ca am scumpit unele chestii, nu ne merge atat de bine in perioada asta"? Probabil ca da, pentru ca n-as mai fi resimtit senzatia asta de "pacalit". 

Sfatul meu, este, asadar: in perioada asta, cand faci o tranzactie, de orice fel ar fi ea, pe bunuri sau servicii, inainte sa marci banu' intreaba "cat costa?", chiar si atunci cand te crezi intre prieteni, pentru ca la unii, prietenia inseamna "vino'ncoa sa te fac".

cărțile mele sunt pe

https://bogdanstoica.ro/shop 

la fiecare din ele primesti un discount pe 

https://kolectionarul.ro/

daca esti din Prahova sau din Bucuresti, iti recomand si

http://piataprahova.ro/

 

 

 

© 2023 Bogdan Stoica