moartea politica a lui Ludovic Orban

Pe mine nu ma deranjeaza ca Ludovic Orban fumeaza in birou. Toti fumeaza, va asigura unul care a fumat cu unii dintre ei prin birouri de-astea, de top. Doar partial nu ma deranjeaza nici bautura. Ploiestiul a avut un primar de-a dreptul betiv, dar va asigur ca a condus orasul prost nu de betivan ce era, ci pentru ca omul era incompetent si cand era treaz. Faza e ca in scandalul Orban-bautura-si-femei este vorba despre altceva. Despre un risc major de securitate.

Pai daca in biroul premierului se pot face poze pe naspa, ce garantie avem ca nu s-au facut poze si documentelor de pe birou, ca nu s-a bagat un stick in computerul ala, ca nu se stie, dracu stie unde, tot ce nu trebuia sa se stie despre Romania? Sincer, ma mir foarte tare ca SPP nu apare in filmul Orban, pentru ca in primul rand, in scandalul asta, este vorba despre protectia executiva a premierului, oricine ar fi el. 

Doar in secundar, va rog sa consemnati in aceasta zi moartea politica a lui Ludovic Orban. Pana si liberalii s-au saturat de el, pentru ca - atentie mare! - doar un liberal ar fi putut face acea poza acolo, in biroul premierului, fix de ziua lui. Daca pentru multi e doar cancan, pentru initiati poza aia este semnul ca partidul il vrea debarcat pe Orban. Si vorbim despre un eveniment care va fi binevenit. Ludovic Orban nu a fost niciodata altceva decat un costum cu gura. Un mediocru care s-a cocotat pe functii prin servilism si prin efectuarea treburilor murdare pentru partid. Un nimeni fara doua de 500 de lei la el. Un tip cu prea multe note de plata achitate de altii. Un oarecare care a pus de prea multe ori in paharele altora. Nu exista, in istoria personala a lui Ludovic Orban, nici un eveniment notabil pentru care sa fie mentionat in vreo carte de istorie. Mandatul sau de viceprimar al Capitalei a fost doar un sir lung de chiolhanuri in birou si babardeli de bani publici in acte. Mandatul de ministru al Transporturilor a fost doar un lung sir de compromisuri, lucrari prost facute dar platite scump si planuri intarziate de infrastructura. Ca premier - deocamdata nu spun/scriu nimic, dar va asigur ca se va vorbi despre perioada asta mult, bine, cu stupoare si cu revolta. 

Cum ziceam, de vineri, Ludovic Orban este mort din perspectiva politica. De vineri hoitul sau se tot impute si alunga electoratul de langa PNL. Fiecare saptamana de continuare a mandatului sau va reduce voturile PNL pana la o cota de avarie, lasand iar loc - pana se decid abramburicii de la USR si PLUS sa se organizeze - pesedistilor. Cu Viorica, cu Ciolacu, si - mare atentie - cu Dragnea, care are mari sanse sa iasa din puscarie pana vor avea loc alegerile. Cu Orban la butoane, in care poti arunca acum, la dezbateri tv, nu cu intrebari grele, ci cu chistoace si cutii de bere - PNL nu are nici o sansa. Nici una. Asa ca, de urgenta, cadavrul politic al lui Ludovic Orban trebuie ingropat in stil covid: la pielea goala, in sac de plastic, cu var nestins si beton turnat in groapa, peste sac. 

cărțile mele sunt pe

https://bogdanstoica.ro/shop 

la fiecare din ele primesti un discount pe 

https://kolectionarul.ro/

daca esti din Prahova sau din Bucuresti, iti recomand si

http://piataprahova.ro/

© 2023 Bogdan Stoica