cum scoti PSD de la guvernare

O să scriu asta acum, până nu se injectează de tot proștii care fac activism politic cum fac suporterii galerie, dar și până nu schimbă facebook algoritmii rețelei de-o să fiu raportat pentru orice fel de text. Scriu cu speranța că printre cei care vor să se schimbe în bine țara asta sunt și oameni care nu au decis, deja, ce să facă, deși habar nu au de politică. 

Deeeci: de la ce premize plecăm? Păi, mi se pare logic să plecăm de la #premiza1 că PSD este un partid mare și puternic. Știu că dacă te uiți pe facebook, PSD pare mic și timorat, dar alegerile nu au loc pe facebook. Pesediștii nu-și declara afinitățile politice pe net, de jenă și de frică să nu fie luați la mișto, dar asta nu înseamnă că ei nu există. Dimpotrivă: faptul că netul le este ostil i-a făcut să se concentreze și mai mult pe offline. Și în timp ce useristii dau share conștiincios la orice inepție debitează Cioloș, Caramitru sau Chirilă, pesediștii își umplu timpul liber bătând scară de bloc după scară de bloc și întrebând oamenii "ce am putea face ca să votați PSD?". Ghici care din cele două tipuri de acțiuni aduce mai multe voturi?

[Nu glumesc cu "scară de bloc după scară de bloc". La mine în oraș, PSD deține toate codurile de acces în toate blocurile. Dacă vrea să ne scrie tuturor, pe uși, MUIE, BĂI, DE LA VIORICA, le trebuie o singură noapte.]

Așa că, dacă e să mă iau după semne, PSD o să câștige și alegerile europarlamentare, și pe cele locale, și pe cele generale. Iar dacă useristii și peneliștii îi mai demonizeaza mult pe votanții PSD (nu pe membri, da?), partidul lui Dragnea o să obțină și mai multe voturi, nu mai puține, de la electoratul sătul de prea multe înjurături și spume la gură. Scandalul aduce voturi celui care strigă pe perioade mici de timp. Când vezi niște oameni urlând isteric câțiva ani la rând, ți se face lehamite și, uneori, frică, de ei. 

Se poate lucra la asta? Sigur că da. Dacă fiecare din noi și-ar propune să-și întrebe vecinii dacă votează PSD, de ce, și de ce anume ar fi nevoie ca să-și schimbe opțiunea, fără să-i înjure și să-i desconsidere, votanții PSD s-ar împuțina. Nu avem, însă, maturitatea să facem asta. În loc să fim englezii care au cucerit China antică cu produse atractive și cu un creștinism agreabil, ne purtăm ca spanioliii care au trecut incașii prin foc, sabie și gripă. Asta e, atâta putem. 

Ce vreau să spun este că nu vom reuși să facem PSD să piardă alegerile. Nu cu jalnicele partide care i se opun. Așa cred eu, acum, văzând cât sunt de bine organizați pesediștii la firul ierbii și cât de proști și de isterici sunt liberalii și pluseristii. Putem, însă, să facem ca PSD să nu mai ajungă la guvernare. Noi, nu partidele de opozitie. Putem fi, pentru PSD, ce-a fost iarna rusească pentru armatele naziste. Sau voi credeați că armata rusă l-a înfrânt pe Hitler la Stalingrad? Nu, nene, frigul a fost cel care i-a distrus pe nemți. Armata rusă doar a ucis niste trupuri rămase fara spirit. 

Si acum ajungem la #premiza2: PSD nu poate guverna singur. Ca să facă 51% și să preia țara, din nou, are nevoie, ca de aer, de UDMR și de ALDE. Așa că dacă vrei ca PSD să nu mai guverneze, trebuie să-l lași fără aceste două partide. Adică să le duci la un scor electoral derizoriu. Iar acesta este un obiectiv greu doar cu UDMR. Disparitia ALDE este megarealista.

  • Ai un amic ungur si votant UDMR? Stai de vorbă cu el, pe teme politice. Sigur are niște dorințe, ca și tine, ca și alții, care nu țin de etnicitate. Și printre unguri sunt oameni care sunt de stânga sau de dreapta, antreprenori sau angajati care vor o leafa sigura, minoritati sexuale care vor drepturi sau traditionalisti gata sa moara pentru biserica catolica. Dacă reușești să faci un singur etnic maghiar să nu mai voteze UDMR, partidul care a susținut PSD în toate mizeriile care au dus țara asta în acest punct critic, se va putea și cu alt etnic maghiar. iar dacă se poate cu doi, se poate și cu 12, cu 22 sau cu 22.000. Nici nu conteaza ce-o sa voteze, daca nu mai voteaza UDMR. 
  • Ai un amic care votează ALDE? Ia-l la prelucrat. Explică-i de ce e periculos să mai voteze așa ceva. Explică-i că dacă votează aparentul liberalism promovat de Tăriceanu face jocul lui Dragnea. Fă-l să priceapă că e părtaș la toate hoțiile guvernelor pesediste. Spune-i că un om de dreapta sănătos la cap nu ar vota niciodată un partid care își asumă rolul asta, de spălător de cadavre al unui ucigaș în serie. Pula mea, cum să pui în aceeași propoziție "liberal" cu "alianța cu PSD" si cu "eliberarea a zeci de mii de infractori violenti"? Cum?

Clar, o sa fie mai greu cu UDMR decat cu ALDE. Dar si fara unul singur din cele doua partide merge schema. PSD o sa ia cel mult 33-35%. Fara cele 6-7 procente de la UDMR si cele 8-9 procente de la ALDE o suge Dragnea ca un boss.

Asa ca incearcă să mărești electoratul tău preferat în loc să adâncești faliile dintre cele două tabere electorale. Prin definiție, un conflict nu aduce creștere. Dacă era așa, Coca-Cola nu si-ar fi promovat produsele, doar le-ar fi criticat pe cele de la Pepsi. Asa ca nu mai injura pe nimeni, global. Incearca sa convingi unul-doi-noua oameni sa nu mai voteze cu cele doua slugi politice ale PSD. 

Du UDMR și/sau ALDE la 2-3% și vei avea în PSD, după alegeri, doar un porc urias care fuge prin curte, sângerând, cu un cuțit înfipt în gât. Da, aparent a scăpat de cei care voiau să-l taie. Da, o să dureze un pic până moare, că e ditamai animalul. Dar nu mai are nici hrană, nici apă, iar rana aia de la gât e adâncă. Într-un final, porcul o să cadă. Să vină butelia și aduceți cuțitele alea mari....

Sigur că n-o să mâncăm noi porcul, deși noi l-am tăiat. Toate bucățile bune vor ajunge în frigiderele partidelor, nu în ale noastre. Cât de curând, un alt partid va ajunge un porc detestabil de mare și va trebui să-l tăiem și pe ăla până nu ne mănâncă, ca ăsta de acum, nu doar porumbul din magazie, ci și cotețul, gardul, casa, iar la urmă chiar pe noi, de-o să trebuiască să plecăm iar, peste mări și țări, în alte sate, unde oamenii sunt atenti zilnic la greutatea porcilor, nu doar o dată la patru ani. 

 

#buymybooks

https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica