Si de restul caramele - podcast Bogdan Stoica & Dragos Patraru

Am mai scris-o pe undeva pe blogul asta: eu fac parte dintre cei norocosi in ceea ce priveste modul de trai, pentru ca indeplinesc cele doua conditii importante: 1. Imi castig banii din ceea ce imi place sa fac, deci nu simt ca muncesc. 2. Sunt bun la ceea ce fac, deci nu-mi merge rau

Cum am ajuns aici? Pai, cat timp am fost jurnalist, am fost in peste o mie de sedii de firme. Am participat la sute de lansari si inaugurari si am cunoscut, personal, mai mult de 10.000 de persoane din medul de business sau medii conexe. Era normal sa acumulez o oarecare pricepere la acest domeniu, nu? Si acum nu fac doar fotografii si nu doar scriu pe blog sau la cartile mele. Mare parte din timpul meu se duce pe scris campanii de marketing, briefuri de comunicare, campanii de social media. Desi nu mi-am cautat niciodata clienti si nu stiu sa ma fi dus undeva cu oferta de servicii in mana, de ceva anisori, unii oameni de afaceri ma suna sa ma intrebe ce si cum sa faca. Acum nu va ganditi ca ma suna contabili care nu stiu sa-si faca situatiile, juristi care-si pregatesc hartiile, directori de export pregatiti sa cucereasca piata din Madagascar sau CEO-ul Vodafone, toti dornici sa auda ce am eu de spus. Ma suna antreprenori mai degraba mici si medii decat mari, care-si prind, de obicei, urechile, in pozitionari de piata, lansari de produse, campanii de comunicare, si care vor sa auda daca planurile lor sunt bune sau proaste. Le dau sfaturi cum ma pricep si dupa cum ma inspira afacerea respectiva. Unii nu ma mai suna niciodata, deranjati de parerile mele, desi in mare parte din cazuri se dovedeste ca aveam dreptate si pe geamurile lor apare afisul cu "de inchiriat". Altii, in schimb, ma suna si a doua, a treia oara... pana mea, am oameni cu care colaborez si de cinci ani. Vorba unui amic care ma stie de cand eram jurnalist: "bai, nu credeam dupa atatia ani in care ai provocat crize de imagine cui ai vrut, o sa te ocupi cu rezolvatul problemele de imagine". Eu am dat din umeri: presupun ca si asasin sadic psihopat, care-si transeaza victimele, ar fi un chirurg foarte bun daca si-ar folosi cunostintele in mod pozitiv pentru societate.

Si aici ajung la noile proiecte. de vreo doua saptamani studiez, cu Dragos Patraru, ideea unui podcast dedicat genului asta de oameni. Ca sa fiu sincer, ideea ma bantuia de ceva vreme, dar mi se parea, in necunostinta de cauza, o chestie prea complicata. Lui Dragos i-a venit ideea recent, si tot recent am inceput sa vedem in ce format ne-am simti cel mai ok. Pana acum, am stabilit urmatoarele chestii:

  • - Sa fie scurt spre mediu:: cel mai probabil, fiecare episod va avea intre 15 si 25 de minute. De fapt, are o ora.
  • - O sa ne organizam cat sa putem livra unul pe zi. De fapt, o sa fie unul pe saptamana. 
  • - Dupa doua ore de discutii pe tema "cum sa se numeasca", am castigat eu cu "Si De Restul Caramele"
  • - O sa discutam despre oameni si/cu idei misto si despre ce ar trebui sa faca ca sa-si castige independenta materiala si/sau linistea ca fac ceva monetizabil. 

Jurnal de podcast:

  • am tras un video din care se poate vedea cum, cu bugete de la 600 la 1600 de lei, iti cumperi tot ce ai nevoie pentru un podcast de calitate. Intre timp, Patraru a pierdut inregistrarea. :)))
  • am tras prima inregistrare audio, in care ne chinuim sa alegem un nume pentru acest podcast. Intre timp, am tras la poarta numele, cel de mai sus. primul podcast Si de restul caramele este disponibil AICI (link). Have fun.
  • am tras si al doilea podcast. E si in format audio, si in format video. Sumarul sau e AICI. Deocamdata, va puteti bucura doar de fisierul audio de pe soundcloud. Uite-l AICI (link).
  • am tras si al treilea podcast. Ne-a iesit tipla, mai putin urcatul pe youtube, care a iesit mai bine la a doua incercare. 
  • inca nu suntem pe itunes si pe google podcasts pentru ca baietii aia inca nu ne-au aprobat, care va sa zica, munca.

Linkuri utile


Eu si Dragos va rugam sa ne scrieti despre ce ati vrea sa vorbim. Folositi mijloacele pe care le stiti deja (mesagerie fb, whatsapp, pagini personale, email), sau, daca nu ne-ati mai scris pana azi, folositi mesageria fb.com/podcastSiDeRestulCaramele. Sa ne auzim cu bine.

Separat de podcastul comun, Dragos o sa faca un podcast pentru fanii emisiunii Starea Natiei, iar eu o sa fac unul despre momentele in care gasesc ceva atat de cool in cartile mele vechi, incat simt nevoia sa impartasesc asta si cu altii. 

Pentru cine nu stie, eu si Dragos faceam, acum zece ani, niste emisiuni de televiziune. Bine primite, ne-am oprit pentru ca eu ma cam saturasem de prezenta zilnica intr-un studio tv. Eu am zis stop, iar Dragos a continuat, luand drumul Bucurestiului, pe traseul Romania TV, TVR, Digi, Prima TV, cu emisiunea Starea Natiei. 

 

© 2019 Bogdan Stoica