prima zi de scoala, in tara analfabetilor

Recunoasteti, ca e ceva: prima zi de scoala intr-o tara in care presedintele, primul-ministru, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor nu reusesc decat arareori sa spuna o fraza corect, cu conjugarile la locurile lor. De obicei fac dezacorduri, mormaie in loc sa rosteasca ultimele silabe, folosesc aiurea in context diverse cuvinte sau citesc cu mare greutate, de pe o foaie, ineptiile scrise de altii.

Recunoasteti si ca nu va asteptati ca statul roman sa fure o intreaga saptamana de vacanta, copiiilor, doar ca scoala sa inceapa luni. Ce-avea, dobitocilor, daca incepea vineri, 15 septembrie?

Acum recunoasteti si ca ati fost la scoala, cu copilul, in prima zi din acest nou an scolar, dar nu ati intrebat daca imobilul are autorizatie ISU, extinctoare, etc. Stiti deja ca manualele sunt gresite. Stiti ca unii dintre profesori au probleme psihice. Stiti si ca la bufet se vand bombe calorice si e-uri toxice. 

Mai aveti sa aflati si ca autoritatile anti-drog ascund ca in cladirea aia s-ar consuma altceva decat apa plata si lamaie si gata: acum va puteti uita la fotografia de mai sus si sa faceti un top al celor mai fericite trei zambete. 

#scoalaromaneasca #orusinenationala

 

************

Pentru ca inca imi scriu oameni care nu au chef sa intre in Carturesti, Diverta, Humanitas -->> cartile mele sunt aici: 
https://edituraunivers.ro/author-book/bogdan-stoica/
... iar daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

 

© 2023 Bogdan Stoica