criza lui tudose nu e criza. e un blat.

De o saptamana, de cand a inceput criza pulii, deschid constiincios, in fiecare dimineata, platformele de comunicare ale tuturor decidentilor. Partide, ONG-uri, diversi influenceri cu interese in politica. Lipseste ce caut eu, desi trebuia sa apara de luni. Azi e luni din nou, criza pulii s-a terminat, deci ce-am vazut a fost un blat. Adica, inca un blat. Adica, inca o dovada ca ceea ce vedem este un teatru ieftin, menit sa ascunda o intelegere intre toate partidele, ambasadele si restul cacaturilor. Sa va explic de ce.

"Criza pulii" a inceput cand pe premierul Tudose l-a apucat cheful de eficientizare a activitatii guvernului si a zis ca nu mai poate lucra cu Plumb, Saideh si Ilie, pentru ca se misca prost si pentru ca asupra lor planeaza suspiciuni de coruptie. Sincer, ma asteptam ca pe lista lui sa fie si Liviu Pop, de la Educatie, autorul celor mai mari gafe de imagine din guvernul Tudose si autorul unor masuri destul de susceptibile de a face parte dintr-un plan oneros. N-a fost sa fie, desi, imagologic, demiterea lui Liviu Pop ar fi conferit o tona de credibilitate demersului lui Tudose.

Am zis ca opozitia o sa profite si o sa-i aud pe Ludovic Orban, pe Dacian Ciolos sau pe Nicusor Dan strigand, nu zicand, ceva de Pop. Dar n-a fost sa fie; cumva, cei trei au omis ca pot castiga procente bune de simpatie publica facand o cerere de bun simt: "Bai Tudose, daca tot faci curatenie in Guvern, scapa si de Genunchele Cerebral". Acum, ca n-au zis nimic cei trei papagali, pot sa cred ca o alianta cu ALDE nu este exclusa, pe viitor, nici de PNL, nici de USR, nici de Romania100? Sigur ca pot, politicienii isi mananca frecvent propriul cacat, de ce n-ar face-o si cei trei?

Am crezut ca macar ong-urile dedicate politicii sau educatiei, inclusiv sindicatele din invatamant, o sa zica ceva de Pop. Dar n-au zis. N-au zis, nene, desi era momentul perfect sa o zica.

Criza pulii a mers inainte fara sovaire si fara cel mai important vector de imagine posibil, probabil singurul care ar fi justificat o asemenea criza. Pentru ca eu nu cred in povestea cu dosarele de coruptie, atata timp cat tot guvernul poate fi suspectat de asa ceva. Dovada? Cei trei noi ministri, Stroe, Stanescu si Nica, au si ei problemele lor cu justitia. Cum dracu' de-s astia ok, dar restul nu, numai Tudose ne poate spune.

Sau Orban.

Sau Ciolos.

Sau Nicusor Dan.

Sa faci curatenie in Guvern sau sa asisti la ea, si sa nu-l vrei/dai afara de acolo pe unul ca Liviu Pop, in conditiile in care fiecare fraza spusa de acesta e inca o caramida furata din fundatia guvernului, nu e doar o eroare sau o scapare. E dovada ca cineva doreste distrugerea sistemului educational, sau, mai light, ca nici unul dintre decidentii zilei, din putere sau din opozitie,  nu e deranjat ca sistemul educational e facut praf, zilele astea.

De presedintele Iohannis nu mai zic nimic. L-am vazut facand reclama unui teren de golf, lucru care-mi place, desi mi-ar fi placut ca in locul terenului de golf sa fie un apartament micut din Drumul Taberei, iar in locul acelui bogatan care vinde cea mai nociva carne din piata, cea de pui, sa fie o tipa draguta, cu ochelari, care mestereste ceva si isi intretine familia. Un presedinte de tara care face reclama cuiva din clasa de mijloc arata grozav, dar sunt sigur ca cineva de la presedintie a incurcat borcanele si presedintele nostru, cel mai bun din lume, s-a trezit in situatia aia jenanta, de-a facut endorsement copanelor Transavia.

Sasone! Stai linistit, intelegem. Aia e, s-a gresit, te-ai trezit inconjurat de bogati controversati. Lasa, ca fac eu reclama clasei de mijloc, nu te mai complica tu...

**** dacă ți-a plăcut acest text deschide și unul din aceste linkuri: 

© 2023 Bogdan Stoica