street photography street photography

Obligați supermarketurile să vândă 51% produse SĂNĂTOASE, nu românești

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care marile magazine sunt obligate să comercializeze carne, fructe şi legume din producţie românească în proporţie de cel puţin 51%, alimente care trebuie să provină dintr-un "lanţ scurt" de aprovizionare. Procentul de carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie se aplica din volumul de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse pentru toti comercianţii cu o cifră de afacere mai mare de două milioane de euro. Legea stabileşte că pe etichetele produselor de carne proaspătă trebuie trecută ţara de provenienţă.

Sincer, n-am mai văzut o asemenea prostie patriotardă de când vopsea Gheorghe Funar băncile din Cluj în roșu, galben și albastru. În forma actuală, legea e nu doar politicianistă, ci și abuzivă, periculoasă și inutilă.

  • Vă spun eu, baba aia care face un solar de roșii absolut fabuloase n-o să le vândă niciodată în Mega Image. Nu are certificat de producător, și nici bani să ducă roșiile la analize.
  • Familia aia care face o brânză demențială și o vinde la poartă, în Bran, n-o să-și vadă brânza în Carrefour. Pentru că oile nu fac lapte tot timpul anului, iar Carrefour nu face contracte pe 4 luni pe an.
  • Cireșe? Sunt corcite, nu pot fi identificate după soi.
  • Mere? Țăranul român nu le șterge de praf și n-are plase de protecție în livadă, merele se coc lovite și, potrivit normelor ANSV, nu pot fi vândute așa. Deci, adio mere bune în Cora.
  • Cât despre produsele din carne... Ok, caserola aia de carne de mici din Kaufland e fabricată în România. Dar carnea a fost adusă din Ungaria, de un cetățean sirian, și vândută unui turc care a ambalat-o. Cât de românească mai e carnea aia?

Nu mă luați de apărător al supermarketurilor, am ani de zile de când nu mai cumpăr mai nimic de la ele, le-aș închide și da afară din țară și mâine. Eu contest legea doar pentru că nu rezolvă problema reală a momentului. Problema nu este proveniența mâncării, ci calitatea ei. Aș fi aprobat cu entuziasm o lege care să oblige supermarketurile să vândă cel puțin 51% produse alimentare sănătoase.

  • Fără 27 de E-uri într-un salam.
  • Fără șorici topit și transformat în șuncă presată.
  • Fără doar 1% fructe într-un suc de fructe.
  • Fără 40 de lingurițe de zahăr într-un bidon de ceai.
  • Fără vin făcut din chimicale.
  • Fără miere sintetică.
  • Fără brânză cu aracet.

În caz că nu știați, toate căcaturile astea se vor vinde în continuare, pentru ca aceste cacaturi sunt fabricate în România. Da, unii de-ai noștri ne omoară cu zile în fiecare zi cu mâncăruri toxice, de-a ajuns cancerul la fel de popular în România ca un herpes într-un bordel din Thailanda. Iar legea stupidă de mai sus dă apă la moară acestei armate de nenorocitți, pe lângă care cei de la ISIS par doar niște sadici ineficienți.

text sponsorizat de GHICI

Mai multe din această categorie: « zen megamuzica »
© 2023 Bogdan Stoica