Klaus Iohannis Klaus Iohannis © bogdan stoica

“Elena Udrea nevinovata”. Pe bune, atat de tampiti suntem?

E fascinant cum, dupa o saptamana de justitie tv, oamenii tind sa creada ca cineva, misterios si atotputernic, are ceva cu Elena Udrea. Si stiti de ce? Pentru ca tipa are sapte cereri de arestare, in tot atatea dosare. Intr-un mod absolut inexplicabil pentru mine, oamenilor li se pare neverosimil ca tipa a cerut spaga de sapte ori. Cum ar veni, pentru jumatate dintre romani e mai plauzibila ideea ca un politician roman fura o data, de doua ori, hai, maxim de trei ori. Iar daca prind astia de la DNA pe unul furand de sapte ori, e manevra. "I-au facut o cheie (…) las-o'n ma-sa ca se vede mangleala de la o posta (…) au ceva cu ea (…) da’ ce numai ea a furat (…) miroase a atac international (…) etc”. E plin netul de prostii pe tema asta. 

De fapt, oricat as fi eu de mirat pe tema asta, e ceva tipic romanesc. Noi suntem aia care acceptam sa se intoarca in cartier, ca bun vecin, un ucigas sau un violator. Noi suntem cei care ne vaitam de facturile mari la electricitate si gaze, dar nu le-am verifica o data, e nevoie ca tot statul sa descopere cum ne fura astia din energie. Noi suntem cei care am votat un tip care a batut un copil, da? Noi nu deszapezim trotuarele si ne miram ca ne rupem gatul, iarna. Noi bem si mancam ca porcii si ne miram ca avem, toti, burta de la 25 de ani in sus.

Asa ca am decis sa nu ma mai mir. O sa astept cuminte ca romanii s-o reabiliteze pe Elena Udrea, cate un pic, pe masura ce DNA ii va mai deschide acestei femei cate un dosar. Vom deveni, astfel, singurul popor din lume care neaga complet justitia atunci cand aceasta se manifesta ferm asupra unei persoane. Daca popularitatea pozitiva ii mai creste mult in ritmul asta, Udrea ar putea deveni un soi de presedinte neoficial al Romaniei. Oamenii o sa vorbeasca despre ea cum vorbesc mexicanii despre Che Guevara.

Am mai scris-o, cred: nu vreau ca Elena Udrea sa infunde puscariile. Nu ne foloseste la nimic acolo, nu e un pericol aici. Este suficient sa-i iei stampila si telefonul mobil si ai transformat-o intr-o casnica cu breton nasol si ruj roz. Asta nu inseamna insa ca nu sunt convins ca a ciordit o palarie de bani de la statul roman. 

carti despre pizde cu muuult mai misto decat Elena Udrea gasesti aici: 

w1 w2 w3 w4 w6  

© 2023 Bogdan Stoica