Sinaia, automotorul, ministrul şi jurnaliştii - cam ca la telegondolă, nu?

Anca Boagiu la TVR: "In primul rand, precum vedeti, sunt vie si nevatamata si la fel au fost si colegii ziaristi cu care m-am aflat in acel tren si le multumesc, cu o singura exceptie, tuturor pentru ca au inteles situatia care era pana la urma, intr-adevar, ridicola, sa-l vezi pe revizorul sef bagat pe sub tren cu un băţ. Deci a fost un incident de parcurs care nu avea nicio legatura cu lipsa de frane, cum am auzit, cu lipsa reviziei.

Trenul s-a oprit din cauza ca un jurnalist a apasat din greseala un buton. A fost o mica boacana facuta, da, pana la urma. A fost o boacana mica a astora mici care pana la urma... asta este... pana la urma ce era sa le facem... a atins din greseala, nu poti sa faci niciunuia dintre ei o culpa. Si asta e, nu a fost nimeni in pericol. In momentul acela m-am gandit la cei mici si spun cei mici pentru ca sunt foarte tineri. Ei in momentul ala chiar au fost ca aia mici - Am facut o boacana, ce facem? Credeti ca daca mergeam cu 120 km/h, cum am vazut pe o anumita televiziune, stiti unde se oprea, unde gara? Fara frana, probabil, cu putin noroc, ne opream direct in biroul meu. Automotorul avea revizia facuta la sfarsitul lunii mai. Nu avea nicio problema tehnica".

Ce-i corect, e corect, n-a fost nimeni în pericol. Pe de altă parte, nu e normal să repari un tren cu o creangă şi bandă adezivă. Este exact situaţia de la Sinaia, unde am prezentat dovezi că telegondola circulă pe un traseu afectat de alunecări de teren, cu un stâlp deplasat, dar informaţia e tratată ca un atac politic.

 

© 2023 Bogdan Stoica