newsletterul nu mai vine, ce e de făcut?

De la debutul anului am primit 5 mesaje pe email care spun cam același lucru: newsletterul nu mai vine. Ce e de făcut?

Primul pas: uită-te în folderele unde serverele yahoo, gmail, zoho, etc aruncă toate emailurile pe care nu le-ai deschis o perioadă de timp, pentru că au impresia că newsletterele mele sunt spam, că nu le-ai solicitat. Mută-le înapoi în inbox, bifează la cel mai recent “nu este spam” sau apasă butonul aferent acestei proceduri, oricum s-ar numi el.

Pasul doi: dacă nu e nimic prin folderele alea, e posibil să te fi dezabonat din greșeală, apăsând aiurea butonul aferent de la finalul vreunui newsletter. Soluția: intră pe linkul https://bogdanstoica.substack.com și abonează-te din nou.

După ce o faci, nu uita să verifici, a doua zi, folderele de bulk, spam, commercial, etc - adică tot ce ține de automatismele serverului tău de email. Fii mai deștept decât el.

*** Ar fi grozav să redirecționezi mesajul ăsta cuiva pe care-l auzi că a rămas fără newsletter.

N-am dezabonat pe nimeni, nu șterg adrese de email din listă, deși uneori sunt tentat (printre abonați sunt lepre de presă/influencing care mă citesc și apoi republică pasaje întregi, de parcă le-au scris ei). Sper din toată inima că cititul îți face și ție tot atât de bine cât îmi face mie scrisul.

 

© 2023 Bogdan Stoica