foto foto

Iancu Guda, pericolul de la Digi24

Îmi plăcea de Iancu Guda când era doar plictisitor și amuzant, cum zicea el că randamentele imobiliare sunt de căcat, iar astea creșteau cu 20% pe an. Acum Iancu nu mi se pare periculos doar pentru audiențele Digi24, ci și pentru banii oamenilor care-l ascultă.

Azi l-a întrebat o tipă de ce ar cumpăra obligațiuni de stat cu randament mai mic decât inflația iar ăsta i-a răspuns că: "scenariul prevede o inflație mai mică anul viitor". Mititelul n-a zis și:

  • Scenariul cui?

  • Scenariul scris de cine?

  • Scenariul scris când?

Uită-te la scenariile scrise înainte de pandemie și vezi dacă s-au adeverit. Și a fost doar o (una bucată) pandemie. Acum avem o tocană de excepție, din război înăbușit cu crustă de criză climatică și sos de criză energetică pe pat de pandemie ținută doi ani la marinat. Crezi că scenariul amintit de Guda a fost scris luând în calcul așa ceva? Pe de altă parte, bietul de el e tot amuzant. Când unii ca Bill Gates și Elon Musk spun că nu mai pot anticipa piețele, undeva în fundul Europei s-a ridicat de jos Iancu de la București, zis și Omul cu Scenariul, și-a șters de praf turul pantalonilor și a grăit așa: Oameni buni, ualstritări și brokări, bancheri și stocholdărși, vă zic eu, care am un ixel mereu deschis pe leptop, obligațiunile statului român, cel mai stabil stat din lume, sunt megamișto, mi-am luat și eu una.

**********

continuarea, în newsletter-ul pe care-l poți primi zilnic, de luni până vineri. LINK NEWSLETTER.

Iar dacă-ți place ce citești susține demersul accesând următoarele linkuri: carțile mele  obiecte de colecție  rețete vechi românești canalul meu youtube

foto: street photography, tot din newsletterul Viața fără Proști care are și o secțiune foto, numită Viața fără Sunet.
© 2023 Bogdan Stoica