un binevenit accident de cană

S-a schimbat jocul, paradigma, userii nu mai intră singuri pe blog, din când în când, așa că am trecut la un newsletter, care ajunge direct în contul de email al celor interesați să mă citească zilnic - LINK NEWSLETTER - Pentru restul, fac un mic rezumat, aici.

din seria #Mari_Javre_de_Război: eMAG s-a pregătit deja cu cuvinte cheie potrivite situației pe care o trăim. Site-ul a fost indexat cu noi cuvinte-cheie, astfel încât dacă te apuci să cauți pe google armă cu foc, reactor nuclear sau ucraineană, să ajungi pe emag.ro. Precizez că pe mine nu mă miră deloc. Eu știu deja că vorbim despre javra care a făcut speculă cu măști, la începutul pandemiei, la prețuri de o sută de ori mai mari decât cele normale. Ce mă miră pe mine este de ce atâția oameni care zic că au principii sunt clienți eMAG. Cum se împacă ei cu gândul că hrănesc cu bani cea mai lacomă și mai cinică lepră din lume. O lepră care, din țara care livrează Occidentului cel mai mare număr de sclave sexuale din Europa, își indează site-ul cu "cauți ucraineană?". Asta e o chestie serioasă, să știi. Hai să belim Bereska, că vând icre negre rusești. Hai, dar hai să belim și ING, care încă are operațiuni bancare în Rusia. Nu, ING nu, că vreau să-mi iau un laptop în rate. Sau: Hai să nu mai bem vodcă, pentru că e o băutură rusească! Hai, dar, uite, eMAG și-a indexat site-ul cu ucraineană, ce pula mea e asta? Nu, eMAG nu, că vreau să-mi iau un plovăraș….

Fakenews masiv la toate televiziunile, care au spus că plecarea McDonald's din Rusia este o sancțiune. De fapt, nu e. Când lași o țară fără vectorul de imagine al obezității îi faci un bine. Dacă pleacă și Pepsi / Coca-Cola din Rusia, la olimpiadele de peste 10 ani rușii o să ia toate medaliile, iar peste 20 de ani o să auzi româncele zicând: "era frumos rău, fată, frumos ca un rus, își vedea pula singur, nu a trebuit să i-o descriu eu...".

Azi am avut revelația înțelepciunii. De trei zile mi-e poftă de lapte cu cacao cu pâine prăjită și gem de prune și azi mi-am oferit acest deliciu. Am pus ibricul plin, cana goala, feliile de paine prajita si borcanul cu gem pe un tocător de lemn și am luat-o spre sufragerie. Când să sting lumina în bucătărie, tava mea improvizată s-a înclinat iar cana a luat-o la vale. Și am lăsat-o să cadă, vai, cât de înțelept am fost! Să explic. La 25 de ani, aș fi contrabalansat tava și aș fi vărsat și ibricul de lapte, și gemul și pâinea iar apoi aș fi rămas mut de uimire, neînțelegând cum s-a întâmplat. La 35 de ani aș fi făcut la fel, iar apoi aș fi distrus holul, pentru că stupiditatea accidentului mi-ar fi lezat starea de siguranță a maturității. Ieri am rămas zen: Dă-o-n pula mea de cană. E mișto, dar costă doar cinci lei. Altă cană. Festin. A fost delicios. Iar după festin, filozofie. E mișto să afli că ai învățat să let go. Că poți să-ți urmezi planul grandios netulburat de micile incidente. Că există viață și după o pierdere. De ce n-am făcut așa și la 25 de ani? De unde patima aia? La ce mi-a folosit dorința de a reuși impecabil, în procent de sută la sută, de fiecare dată, excluzând posibilitatea de a reconfigura planul? A fost un exercițiu mișto, pe care ți-l recomand, că tot ai un weekend în față. 1. Fă un plan perfect. 2. Renunță la ceva din el. 3. Vezi cum te simți.

O viață fără proști îți urez.

In poză: cești de cafea faimoase în România anilor 70. Sursa: https://kolectionarul.ro

Susține acest newsletter accesând linkurile de mai jos…

link carțile mele
link obiecte de colecție
link rețete vechi românești
link download afișe retro format pdf
link bijuterii unicat din argint
link ziare vechi din ziua ta de naștere
link canalul meu youtube - abonează-te
© 2023 Bogdan Stoica