de ce refuză românii internarea în caz de coronavirus

Pentru că românii au doar amintiri neplăcute din spitale. Au rude care au murit ucise de nepăsare în spitale. Au văzut cum sunt lăsați să moară de sete dacă nu bagă cinci lei în buzunarul asistentei. Au intrat sănătoși, dar cu o fractură, și au plecat cu un ghips și cinci infecții grave. În mentalul colectiv, spitalele României au fost și sunt locuri de căcat, nu oaze salvatoare în deșert. Ăsta e motivul real. Românii nu-s demenți. Știu că trebuie să se trateze, știu că boala există, mă disperă minciuna lui Arafat "cei care refuză internarea cred că virusul nu există". Refuzul la internare e doar un comportament apărut în baza experiențelor anterioare, care spun că în România trebuie să ajungi la spital doar în cazuri disperate, altfel poți păți lucruri foarte nasoale oricât ai fi de rezistent. Opriți un autobuz, oriunde în România, și spuneți pasagerilor: să ridice mâna cine a avut experiențe nasoale într-un spital. Vă asigur că n-o să mai vedeți geamurile de mâinile ridicate.

Poate că Arafat, dacă tot are voie să zică orice la televizor (eu nu-l mai recunosc pe omul ăsta, atât de plin de simț practic și de bun simț odinioară, acum are discurs de trompetă de partid), ar fi mișto să zică și: "Fac un apel la colegii mei în halate albe. Încetați cu șpaga. Impuneți curățenia și procedurile safe, aruncați pe geam femeia de serviciu care plimbă același mop și aceeași găleată pe două etaje pentru că voi ați furat materialele de curățenie. Aveți grijă ca bolnavii să aibă mâncare destulă, nu lături, nu mai furați alimentele din magazie. Acordați cel mai bun tratament posibil, nu mai furați medicamentele. Faceți bolnavii să aibă încredere în voi, profesional vorbind, nu-i mai tratați cu sictir ca apoi să-i convocați la cabinetele voastre private. Iar care ești pus pe căpătuială, pe făcut avere și pe mințit și manipulat, marș în pula mea de jeg de-aici, că te dau pe mâna parchetului".

Oricât ar suna de nepotrivit, sistemul medical românesc trebuie resetat. Azi. În pandemia asta s-au cumpărat de două miliarde de euro tot felul de chestii care au fost date pe mâna oricui purta un halat alb. Acum sunt livrate pacienților la pachet cu ciordeală, șpăguială, obrăznicia și nepăsarea față de bolnavi, toate susținute nu doar de mafia medicamentelor, care are tot interesul să se facă risipă, ci și de politicieni, prea preocupați ca oamenii lor să fie cei care iau indemnizația pulii mele și sporul pulii mele. 

atât. pentru lecturi captivante, bune pe plajă, dar și când ești internat, apasă AICI sau AICI

© 2023 Bogdan Stoica