O promoție din care tu n-o să câștigi nimic

Dacă se uită un cost-killer la mine pe site o să-și pună mâinile în cap. Cărțile sunt tipărite pe hârtie reciclată sau de import, pe site se dau gratis diverse cărți/lucruri/chestii vechi celor ce cumpără cărți, iar prețul transportului cărților e suportat de mine, nu de cumpărător. Ai zice că mai rău de atât nu se poate. Ei bine, se poate. Nu câștigul financiar este principalul meu scop in viată.

Bine pregătit în promoții din care pierd, m-am gândit să-ți propun și ție așa ceva. Adica o promoție din care tu n-o să câștigi nimic. Promoția sună așa:

La fiecare carte Străbunicii cumpărată de tine, o carte pentru copii va ajunge la Hospice Casa Speranței.

La fiecare carte scrisă de dobitocul de Ghenă si cumpărată de tine, încă o carte pentru copii va ajunge la Hospice Casa Speranței.

La fiecare carte Tipul din Filme Nu Există cumpărată de tine o să te felicit călduros pentru alegere, pentru că o să razi cu spume citind, și atât. Seria asta nu este (numai) a mea, aici nu am libertatea de mișcare demonstrată anterior.

Iar dacă se adună prea multe titluri identice (în ianuarie 2020 "cota" Hospice a fost peste 100 de cărți), ca să nu-i umplu pe oamenii ăștia cu dubluri, promit că o să pun și cărți de biblioteca. Adică nu neapărat ale mele, nu neapărat noi. Cărți bune, în stare bună, Zece la una. Adică dacă tu cumperi una și nu e cazul să le mai trimit un titlu de-al meu pentru că îl au deja în prea multe exemplare, o să trimit la Hospice trei-cinci cărți de biblioteca.

Ce-mi veni? Păi, îmi veni rusinea. Am o sănătate de fier, n-am fost la doctor decât o dată în ultimii 40 de ani. Alții.... Pana mea, cu mâncarea de doi lei din supermarketuri, cu poluarea industrială tot mai acută și cu politicile de sănătate binecunoscute, nu mă mir că aud la tot pasul de îmbolnăviri serioase. Mi s-a făcut un pic rușine că-s așa bine. Așa că am luat netul la arat, căutând o țintă care să mă ajute să mă simt mai bine. Am găsit trei. Hospice Casa Speranței este prima care mi-a răspuns și mi-a zis "ok". Și gata.

Am făcut și un mecanism de verificare, pentru cei paranoici (ca mine). Hospice va primi la fiecare final de lună, o dată cu cărțile, o listă cu data / prenumele cumpărătorului / numărul de cărți. Atât, să nu intrăm în zona GDPR. Cumpărătorii vor putea suna/scrie la Hospice, întrebând dacă in (exemplu) ianuarie există în tabel vreun (exemplu) "Costel" lângă care se află (exemplu) cifra "3".

Pentru cine nu știe, HCS este cea mai mare fundație din România care oferă gratuit servicii paliative pentru copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile. Pana acum, organizația a îngrijit, în cele două centre din Brașov și București, aproape 30.000 de persoane printre care foarte multi copii. Si-am zis ca ar fi misto sa aiba fiecare din ei ceva vesel, pozitiv, de citit. 

Cartile mele sunt aici. Toate celelalte promotii continua sa se aplice, nu va iau nici transportul gratuit, nici gratuitatile.

© 2023 Bogdan Stoica