un copil deștept. care sacrifici un copil deștept?

A căzut Dăncilă. PNL va încerca să preia Guvernul, pentru că așa a promis, dar n-are nici un chef. Dacă-l preia, o să scadă. Dacă scade PNL, scade și Iohannis. Barna scade pentru că nu joacă să câștige, v-am mai zis, și probabil că o să spună "mă retrag și USR susține Klaus Iohannis dacă ne dați alegeri anticipate"Și atunci o să avem altă problemă. Mircea Diaconu. Care tace. Din experiență, un candidat tace când are scor mare în sondaje. Tace de frică să nu facă cum a făcut Geoană, care a vorbit de două ori și n-a mai ieșit președinte. Și în spatele lui Mircea Diaconu se vor alinia Ponta, Tăriceanu și restul pesediștilor deghizați din ProRomania și ALDE (sper că nici un cititor de-al meu nu e atât de bou încât să considere ProRo un partid de socialisti luminati sau ALDE un partid liberal). Și e nasol. Pare ca se prefigureaza un scenariu ucrainean. Sau nu stiati ca, in Ucraina, un actor, apărut tot așa, din senin, ca Diaconu în politică, a câștigat președinția țării?

Ca sa fii sigur ca scapi de Diaconu, PSD si ALDE nu poți, însă, să te mai încrezi în mecanisme de campanie folosite deja într-o țară sătulă de politică. Trebuie să vii cu ceva nou. Cum a făcut Firea, care de vreo doi ani nu mă contenește cu proiecțiile laser pe clădirile din București (nici nu mai contează despre ce e evenimentul ăla, e cu proiecții laser, nene, noaptea prin Bucuresti e ca ziua pe nava Entreprises). Și singurul lucru nou din politica mondială este Greta. Adolescenta furiecologiste ce vorbește cu acel accent atât de sexy încât sfarsesti prin a o asculta și dacă vorbește despre cultura migdalelor. Greta, care de vreo luna de zile este peste tot, ca un simbol, o zeitate, o autoritate in protectia mediului. De-aia, cred că acea organizatie romaneasca ce va inventa un copil român deștept, cu un mesaj deștept, va putea înclina balanța alegerilor prezidențiale. 

Nu săriți așa pentru că subiectul este "copiii in politică". Romania are deja copii care conduc companii, copii care inventează lucruri, copii-hackeri, copii-hoți, copii consumatori de droguri, copii care violează și ucid alți copii. Dacă sunt atât de prematur dezvoltați încât pot face afaceri, sex și infracțiuni, ce vă face să credeți că acesti copii nu sunt pregătiți să facă politică? 

dacă ți-a plăcut să citești asta s-ar putea să-ti placă și cărțile de pe

https://bogdanstoica.ro/shop

 

© 2023 Bogdan Stoica