cum o fac mare Digi, Realitatea si B1 pe Viorica Dăncilă

Ce înseamnă, băi, popularea redactiilor Realitatea, Digi și B1 doar cu tineri. N-a mai rămas prin ele nici măcar un veteran, un boșorog, ceva mai cu barbă, care să explice colegilor că Viorica Dăncilă "îi face".
Uitați-va un pic, așa, relaxat. Ignorați mesajele, remarcați doar cinetica, și-o să observați că, în fiecare zi, Viorica Dancila îmbrățișează o tema din spațiul public și dispune o măsură, apoi se preocupă de una din crizele PSD și organizează o ședință, un cex, un ceva. Iar jurnaliștii, disperați să afle tot, să facă toate știrile, nu mai văd cadența specifică unei strategii și difuzează sute de știri cu Viorica Dancila, crezând că o fac să arate rău. De fapt, o fac să arate importantă si relevanta in randurile electoratului PSD si o victimizeaza in ochii electoratului neutru. Exact cum a făcut Antena 3 cu Băsescu, incercand sa-l distruga dar ducand la realegerea marinarului ca președinte, deși sugativa nu avea nici ritm, nici strategie, ci doar instincte.
Am zis că un boșorog ar fi fost util prin redacții pentru că acest tip de acaparare a agendei publice fara sa dai un ban pentru PR, adică ce face Viorica azi, a făcut și Adrian Năstase, prin anii 90. Joia făcea ședința de guvern și dădea două dume, vinerea făcea videoconferință cu prefecții și mai dădea două, sâmbăta apărea la evenimente culturale, duminică se retrăgea la Cornu (cu tot cu presă), lunea venea indignat de vreo știre de weekend, marțea anunța ce-o să facă joia, miercurea se întâlnea cu vreun mahăr, iar presa scria, și scria, și scria, de părea Adrian Nastase un tip de zece ori mai tare decat Coposu, si nu ce era de fapt: un nene care-și trimisese nevasta după bibelouri chinezești, cu parai pe nașpa, în avion.
De ce face Viorica asta, desi e clar ca nu are cum sa castige alegerile prezidentiale? Pentru ca nu asta pare sa fie miza ei. Daca Viorica Dancila pierde la prezidentiale cu un scor de 30%, asta inseamna ca PSD poate lua 40% la locale si 35% la generale, adica isi poate pastra, facand doua aliante, si guvernarea, si accesul la bani si la functii, si tot ce vrea pula lui de partid. Iar Viorica va fi primul sef al celui mai mare partid din Romania care a ajuns pe pozitie pe banii si pe lipsa de minte a jurnalistilor care au criticat-o. Acestui fenomen o sa-i zicem, peste ani, in manuale, Paradoxul Idioatei.   

cartile mele sunt aici: 

https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica