Povestea cainelui care a baut prosecco

Bai, sa zicem ca un cetatean din Tuzla declara la politie ca a vazut un caine cum bea prosecco. Povestea ajunge in presa locala. Din presa locala ajunge la Tolontan, care o da in Libertatea. Pana aici, toate bune, lumea zice ca e fun, sau e ciudat, sau pula mea, dar nu contesta veridicitatea informatieiA doua zi, insa, stirea este preluata si dfuzata de Sputnik. Ce credeti voi ca se intampla a treia zi? Apare "analistul" Parvulescu la Digi, care spune ca stirea este falsa pentru ca a aparut pe Sputnik. Te trezesti cu "stirea este falsa" si pe site-ul Comisiei Europene, sectiunea dezinformare. Si de-aici incolo cine mai pune intrebari despre cainele ala este catalogat drept omul rusilor.

Stiti cand s-a mai intamplat asta? Acum vreo mie de ani.

Stiti cine mai facea asa? Inchizitia. 

Un Inchizitor mergea intr-un oras si decreta o perioadă de graţie în care cei care mărturiseau implicarea lor şi a altora în erezie primeau pedepse uşoare. Apoi inchizitorul folosea confesiunile pentru face o listă de suspecţi pe care îi cita la tribunal. Suspecţilor nu li se spunea ce acuzaţii li se aduc sau de către cine. Daca nu veneau era o dovadă de vinovatie. Daca cineva incerca sa apere un suspect era acuzat ca sprijina erezia. De pedepsit erau pedepsiti toti, fie ca recunosteau, fie ca nu. Purtau cruci galbene pe îmbrăcăminte, care conduceau la ostracizare, sau fâşii roşii, care conduceau la alungarea din oras. Urmau biciuirea, amenzile, confiscarea averii, demolarea casei, inchisoarea pe viata sau arderea pe rug. 

Revenind la zilele noastre, uitati-va un pic in ce paradigma traim, zilele astea: 

  • 1. Eu, tu, restul, nu stim SIGUR daca la Caracal a existat o retea de prostitutie care deservea si soldatii de la Deveselu; de-aia ne punem intrebari in contextul disparitiei celor doua fetiscane din Dobrosloveni
  • 2. Digi, G4media, Parvulescu, Comisia Europeana etc stiu insa SIGUR-SIGUR ca nu e adevarat. Stiu si de ce ne punem noi, intrebari, pe tema asta: pentru ca suntem oamenii rusilor. 

Pentru cei care se regasesc la punctul 2: e musai sa vedeti Idiocracy. Musai. 

Pentru cei care se regasesc la punctul 1: cartile mele sunt pe bogdanstoica.ro/shop

 

 

 

© 2023 Bogdan Stoica