un călduros "muie" pentru generația cu sânge stricat

Faptele ar fi astea:
1. Mihai Constantinescu, un cântăreț pe care eu personal nu dau doi bani și pe care nu l-am halit nici când eram mic, cu muzică lui de dansat fumat în jurul bradului, e cam nasol cu sănătatea și are nevoie de sânge. Niște oameni fac un apel la donare.
2. Circa o sută (băi, o sută, nu doi, nu cinci) de oameni se mobilizează și donează sânge pentru bosorogul ăla netalentat și inutilPe banii lor, cum ar veni, că nu e sânge public. Nu e sânge de la buget.
3. Niște cretini de vârstă fragedă îi înjură pe net pe oamenii de la punctul 2. Grav. Îi înjură că dau sânge unui boșorog și le sugerează că ar trebui să doneze sânge pentru tineri, nu pentru un asemenea ratat al muzicii.

Iar mie mi se umflă o venă pe cap. M-am uitat pe comentarii. Numai urbani d-astia, culti in cap, cu meserii bune, aparent niste inteligenti care vor duce Romania mai departe. 

Și sângele, băi băieți? Și sângele altora e al vostru, futu-va-n gură de marxiști cretini? Unde va credeți, în ferma de porci a lui Dragnea, unde măcelarul decide că exemplarele mai în vârstă trebuie sacrificate, ca să aibă loc puietul? De când pizda mamilor voastre de retardați planetari contează ce părere aveți despre gestul unor oameni față de alți oameni?

Vreți să dispară criza din centrele de transfuzie sanguină, vreți sânge pentru tineri? Donați, mă, din sângele vostru. Mergeți prin spitale, uitați-va după pacienții tineri, notați ce numere au fișele lor medicale și apoi donați specificând: "pentru pizda aia mișto, din patul cutare, salonul cutare". Ce vă reține?

Sincer, eu mi-aș dori să n-o faceți. La cât sunteți de proști și de urâți pe dinăuntru, sângele vostru este alterat de ura cretină pe care o manifestați față de alți oameni și mă îndoiesc că cineva s-ar simți mai bine cu el prin corp. Sunteți mai rău decât eschimoșii de pe timpuri, care-și duceau bătrânii pe un ghețar izolat când le venea sorocul, să nu mai consume resursele tribului. Zic "mai rău" pentru că sunteți eschimosi fără scule de vânătoare, fără iglu, fără focă, fără balenă, fără pește și fără câini. Sunteți echimosii pulii.

Cărțile mele sunt AICI. Dacă aveți senzația că vă privește când cineva își donează sângele cui vrea pula lui nu le cumpărați, bagă-mi-aș pula în creierii voștri. Cumpărați-vă o lamă și jucați-vă cu ea, pe ambele antebrațe. Deasupra unei canalizari, va rog, pentru ca ce-o sa curga de acolo e stricat. 

#muie.

 

Donatorul de sânge este orice cetățean UE cu domiciliul în România sau reședința în România, sanatos, dispus sa se supuna regulilor de prelevare a sângelui, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani; greutate peste 50 Kg; puls regulat, 60 -100 bătăi/ minut; care nu a suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale; nu e însarcinata, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală; care nu a consumat băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării si care nu are sau a avut hepatită (de orice tip); TBC, sifilis; malarie; epilepsie; boli psihice; bruceloză; ulcer; diabet zaharat; boli de inimă; boli de piele: psoriazis, vitiligo; miopie forte peste (-) 6 dioptrii; cancer. Se poate dona în orice Centru Județean de Transfuzii din fiecare județ, la intervale de minim 8 săptămâni, dar nu mai mult de 3 donări / an la femei și 4-5 donări / an la bărbați. Există 4 grupe de sânge și nu toate sunt compatibile între ele: A, B, AB, 0 (zero). Cele mai frecvente grupe de sânge sunt 0 și A. Mai puțin frecventă este grupa B, iar AB este și mai rară. Fiecare grupă din cele 4 au și RH Negativ. Grupele cu Rh Negativ sunt extrem de greu de gestionat din cauza faptului că sunt rare la nivelul populației, în general. Se întâmplă, deseori, ca solicitările făcute de spitale să nu poata fi satisfăcute în timp util. Dacă sângele tău este sănătos, poți să salvezi chiar și trei vieți, pentru că în laboratoare, specialiștii pot să il separe in celule roșii (se folosesc mai ales la intervenții chirurgicale și sunt ‘bune’ până la 35 de zile de la recoltare); trombocite (sunt ‘bune’ până la 5 zile de la recoltare și pot ajuta la tratamentul bolnavilor de cancer și leucemie);  plasmă (congelată, poate fi folosită până la 12 luni și este cel mai des utilizată în accidente și traume, arsuri). Nu exista nici un risc în timpul procesului de donare, se utilizează doar ustensile și obiecte sanitare cu unică folosință. Lista centrelor de donare din toata tara este AICI.

© 2023 Bogdan Stoica