Cum sa futi ceva cand esti student si de restul caramele

Am constatat doua treburi, uitandu-ma la mesajele primite in urma podcastului Si De Restul Caramele: unu. deja oamenii ne-au impartit in good cop (Dragos) bad cop (eu); doi. ca urmare a impartirii, mesajele ajung mai mult la el decat la mine. 

Mi se pare normal. Eu as fi sters mesajul tipului care spune ca e student si are dificultati in a cunoaste tipe. Pula mea, daca nici cand esti student nu futi, cand dracu' sa o faci? Daca nici atunci, cand esti la apogeul prostiei neintentionate, pe care unele tipe o considera adorabila, nu ai succes, cand sa ai?

Ma fortez, insa, sa accept mesajul ca fiind pe teme de business si m-am gandit cum se fac bani de pe urma inadaptatilor care scriu unora ca nu stiu cum sa futa si ei ceva. Bai, aia care vand spray-uri cu feromoni ce te fac irezistibil: ia mergeti, ma, prin camine studentesti. Se pare ca sunt clienti acolo. Mergeti si voi, vanzatorii de papusi gonflabile: hai, la pas, prin regie. Sau sofisticati un pic acest business, care este, de fapt, despre redarea increderii oamenilor in propriile forte. Mergeti peste oamenii ca acest student cu cursuri de mindfullness, de dezvoltare personala, de public speaking.

Luati-le banii oamenilor care striga: vreau sa-mi ia cineva banii. Nu e nimic incorect in asta. In business nu este vorba despre bine si rau, ci despre profit si pierdere. Iar daca acest student, in loc sa-si cheltuiasca putinii bani pe un gel de dus, un tricou curat si o carte de bune maniere, care l-ar ajuta sa futa ceva in fiecare zi, vrea ajutor specializat, dati-i-l. Pe bani.

In alta ordine de idei, pentru ca Dragos a decis sa recomande in fiecare podcast o carte care te poate ajuta sa reusesti in afaceri, eu am decis sa va recomand cate o oportunitate de afaceri cu antichitati si obiecte de colectie. iar saptamana asta va recomand sa cautati motocicleta IMS, cea mai rara motocicleta romaneasca (au fost patru: Mobra 50, Mobra Hoinar, Carpati si IMS). S-au produs doar vreo 12 de motociclete IMS, in fostele uzine Aro, si nu mai exista decat vreo 3. Oricare din cele 9 motociclete pierdute valoreaza intre 10.000 si 20.000 de euro. 

Cum ziceam, am mai tras un podcast: episodul 6 din Si De Restul Caramele. Despre cum sa faci bani. 

Linkuri utile

 cartile mele sunt aici...


w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.

 

 

© 2023 Bogdan Stoica