Cum sa fii snob de Craciun. Lectia "Liviu Dragnea"

Intre 55 si 70 de lei costa un globulet d-asta de sticla, transparent, cu bradut inauntru, la Mobexpert, NobilaCasa, ZaraHome. Pentru un brad mediu, de doi metri inaltime, ai nevoie de macar 25 de bucati. Cum la globurile astea nu pui beteala de 3 lei metrul si o instalatie de pom de 25 de lei din Dragonul Rosu, si nu iei un brad de 65 de lei "de la camion", pe care nu-l pui intr-un suport de brad de patruj'da lei, de la Dedeman, bradul de Craciun "povestit" de Liviu Dragnea pe Facebook pare sa fi costat intre cinci sute si o mie de euro.

Si ar fi fost ok daca era "povestit" pe pagina de facebook a fratilor care detin Dedeman sau pe cea a tipei care detine Musette. Bogatia nu e rea, cum zic cretinii, iar astia care au dat in branci sa faca avere au voie sa se bucure de ea si sa o "povesteasca" cui doresc. Face parte din educatia pro progres, acumulare, independenta materiala, care e binevenita.

Cand esti, insa, un lider politic de stanga, care nu conteneste cu discursul despre saraci, acuzat de o droaie de infractiuni economice si suspectat ca si-a parcat o avere mult prea mare pe numele unor apropiati, globuletul din imagine da prost. Foarte prost. Te povesteste pe tine, posesorul paginii, nu doar ca pe o curva politica de cea mai joasa speta, care una zice si alta face, ci si ca pe un snob care n-a avut chef sa caute, pe net, o poza cu un globulet cu motive romanesti, pus intr-un brad normal, insotit de o urare cu ceva mai putin stupida decat asta: "sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi!". Corect ar fi fost: "sa va gaseasca sanatosi si sa va aduca impliniri si bucurii", ca daca stai in baza Craciunului sa-ti aduca sanatate inseamna ca esti intr-o stare foarte proasta.  Iar subiectul "implinirii si bucuriei" nici n-ar trebui deschis de Liviu Dragnea: astea o sa apara cand o sa dispari tu, ma.

 

************
cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 
https://edituraunivers.ro/book-author/bogdan-stoica/

... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

 

© 2023 Bogdan Stoica