Ce-aveți, mă, cu autografele pe carte? Că nu pricep...

N-a fost întâlnire, cu editura, sau cu rețelele de librării, sau cu site-urile care vând cărți, să nu se pună problema autografelor pe care va trebui să le dau pe cartea Tipul din Filme nu Există. Și nu pricep nici mort ce e așa important la semnătura mea.

Nu-s vreun autor consacrat, să zici că dacă ai semnătura mea pe carte, o s-o vinzi cu cinci lei în plus. Nici pe moarte nu sunt, să zici că cine nu prinde acum o semnătură, s-a lins pe bot. Nu-s nici vreo celebritate, nici vreun nume greu al literaturii, nici nu ne cunoaștem... de ce mama dracului ai vrea semnătura mea? Mai ales că n-a mai rămas mare lucru din ea. Pe bune, uitați-vă la imagine. Prima semnătură, cea de sus, e de pe timpul când aveam așeea, o senzație că-s vreun adult special, și semnam plin de importanță. A doua e aceeași semnătură, dar cu patina tipului mereu ocupat, ododododo sărăcuțul, nici să semneze n-are timp. A treia are urme vagi ale numelui meu iar a patra - spuneți și voi, zici că a semnat o pisică. Autograful nu contează, vă asigur. Cu sau fără autograf, cartea asta e tot aia: ceva ce s-a întâmplat în realitate în proporție de 90%, scris cu sinceritate în proporție de 99%, și despre care sper să vă facă să râdeți cu lacrimi. 

Când apare cartea? În octombrie. V-aș zice și o dată precisă, dar Ministerul Educației a umplut tipografiile din România cu comenzi de manuale (că așa tipăresc tehnocrații manualele, după ce începe anul școlar), iar comenzile unor scriitori de foarte mare excepție, ca mine, (cu accent pe excepție), sunt făcute între două comenzi mari, de stat. Adică dracu' știe când.

Unde o să găsiți cartea? În octombrie, cartea se va găsi în librăriile Diverta și pe site-ul lor. A trebuit să cedez un pic, cât să nu se simtă oamenii luați de fraieri, așa că fiecare librărie va avea 10 cărți cu autograf. Sunt vreo 20-25 de librării Diverta, prin toată țara, așa că cine e disperat după o carte un autograf are vreo 250 de variante să se pricopsească cu una. Din noiembrie, cartea o să fie de găsit și în alte librării și pe alte site-uri. 

Alte autografe - dacă ne știm, sau dacă și când ne-om vedea, promit să nu fug sau să nu zic că n-am pixul la mine. Dar așa, de la distanță, mi se pare stupid să dau un autograf cuiva care l-a vrut fără să știe dacă o să-i placă sau nu cartea, exact ca o tipă de-aia fraieră care visează să fie soția unui tip înainte să vadă dacă ăla are cu ce s-o fută. Mai bine ne vedem peste un an, tu cu cartea julită în mașină, dar mulțumit de ea, decât așa, să mă alergați ca pe Arsenie Boca fără să știți dacă merită. Nu?

Am zis să am, totuși, un mecanism de răsplătire a cititorilor acestui blog, că fără ei nu ajungeam nici expertul pulii în relații, nici scriitorul pulii (nici nu pricep cum mă lasă ăia să apar pe site-ul editurii, plin de scriitori autentici). Așa că, cine va comanda cartea de pe blogul meu, adică folosind doar acest link, va primi cartea cu o dedicațiePentru Oana Lis, pentru Dan Șova, pentru cum îți zice ție conform comenzii lansate pe site-ul editurii. Pun și pisica să semneze, promit.

DISCLAIMER 1: pentru autografe pe sâni, fund etc - nu ezitați să mă contactați. Dacă sunteți femei, evident. Adulte. Nemăritate. Și mișto.

...............................

Varianta scurtă a acestui text: apasă aici

 

© 2023 Bogdan Stoica