pigeons pigeons © bogdan stoica

dileme la masterchef

20 de minute, la o cafea, la Cinque Terre, cam atât m-am relaxat azi. În rest am băgat laptop și discuții ca MIG-ul. Acum am terminat de mâncat, și mă bucur mult că începe Masterchef. Habar n-am despre ce este vorba în cratițele lor, dar îmi plac tot mai mult personajele.

Realizez că dacă aș putea să scriu cum verbalizează Hădean un sfat sau o critică, aș scrie cele mai scurte și mai mișto proze din lume. L-o fi antrenat cineva să fie laconic? Vreau și eu!

Patriția este complet greșită în filmul ăsta. Probabil că, la debut, cei de Pro au crezut că Hădean este un ardelean blând, iar ăla micu' un bucureștean superficial, și și-au dorit în platou un om rău. S-au ales cu răul suprem - pun pariu - și mâncător de audiență, nu generator. Singura mea dilemă în ce-o privește pe tipa asta nu poate fi scrisă aici. 

Îmi place că în fiecare ediție vezi o nouă latură a concurenților. Nu despre mâncare e vorba, ci despre oameni. Azi, de exemplu, m-am prins că ăla blond cu nasul mare își urăște mama. Și că blonda cea rea vrea recunoașterea familiei, n-a fost tocmai încurajată când era mică....

Îmi place cum cade lumina în platoul ăla de filmare, nimeni nu e ars, nimeni nu arată cadaveric sau roșu. Cine a montat luminile acolo e Dumnezeul filmării, vă spun eu. Nici măcar nu-mi dau seama dacă-s lumini reci puse jos sau lumini calde montate sus.

Nu în ultimul rând, mă uit cu mare simpatie la Fodor. Cu câtă bucurie strigă el "Patru! Trei! Doi! Unu! Stop! Gata, afară!". E momentul în care el e important, el controlează jocul.... Și mă gândesc cum face când termină. Adică strigă "Patru! Trei! Doi! Unu! Stop!", se ridică din pat și iese repede din dormitor? Sau o dă afară din dormitor pe biata femeie, strigându-i "Mâinile sus, timpul a expirat, ai avut 60 de minute!"?

râdem și noi

© 2023 Bogdan Stoica