facebook facebook © bogdan stoica

Codul proastelor maniere pe Facebook

Da, ma, exista si de-astea. Iar eu, cu karma mea, am parte din belsug de exponentii acestui curent social. Dintre toti, cel mai tare ma dispera cei care:

1. ... nu deschid linkul la care se comenteaza si intreaba "despre ce este vorba?". Despre MA-TA, coane. Discutam cat e de larga si de nasoala... 

2. ... te intreaba chestii personale. "Dar de ce nu-ti place de X?" Pentru ca e - vezi punctul 1!

3. ... folosesc chatul cum isi foloseeau fundul in tabara. Le vine sa traga o basina, o trag. Au chef sa te intrebe o tampenie, la o ora nepotrivita? Te intreaba, de parca esti dispecerul de la 112. Mars, ma, de-aici... 

4. ... te intreaba banalitati. "Ai idee ce email are Filarmonica?". Intra in gatul ma-tii pe google, si cauta. ata prostie s-a acumulat in creierul ala al tau, de nu mai poti gandi in termeni atat de simpli?

5. ... iti impartasesc probleme banale. "E un tip care ne taie cauciucurile la toti, in parcare, help". Pai ai facut plangere la politie? "Nu, ca nu vreau sa ma complic". Si ce, vrei sa ma complic eu pentru tine?! Cauta-ma DUPA ce faci plangere si esti sigur ca politia nu-si face treaba, idiotule.

Evident, toate cele cinci categorii se supara, daca nu le faci jocul. Sunt superficiali, cretini, nesimtiti - dar foaaarte sensibili, frate. Toti cred ca este imposibil sa faci ceva mai important decat sa le raspunzi lor la intrebarile de decerebrati. Mananci, vezi un film, ai o discutie, te .... Esti rugat sa incetezi, dobitocii s-au asezat in rand, si asteapta in sunet de notificari pe telefon. Sa nu te iei de ei, ca imediat se curenteaza si-ti atrag atentia asupra defectelor tale. Tu esti de vina, nu ei. Ei doar fac ce le trece prin capul ala mic....

Cred ca am mai scris asta. Facebook nu este Wonderland. E o platforma de comunicare supusa acelorasi reguli de comunicare ca si scrisoarea, emailul, apelul telefonic, sms-ul. Exista reguli de buna practica, asa cum exista timbre pe plicuri, foldere de spam in email, sisteme de blocare a apelurilor pe telefoane etc.

Iti suni seful la 11 noaptea, sa-l intrebi ce mai face? Nu, ca te da afara.

Ii dai un sms iubitei s-o intrebi daca mai are celulita? Nu, ca te autocondamni la laba.

Ii scrii lui Ponta, semnand scrisoarea in care sustii ca este un hot si are o fata de soarece, cu ochelarii aia? Nu, ca ti-e frica de servicii. 

Si atunci de ce ma-ta nu faci la fel si pe Facebook? De ce actionezi ca o primata? De unde mortii ma-tii atata tupeu, sa judeci pe cineva doar pentru ca nu comunica cu tine la ce ora ai chef, pe ce tema ai tu chef, in registrul care-ti place tie? 

Cu ce sunt eu de vina, fiinta trepanata ce esti, ca nu ne stim atat de bine incat sa manifesti fata de mine un minim de respect?

Vrei sa te placa cineva, la orice ora, orice ai face? Du-te in gatul ma-tii la curve, sau la un gigolo. Si mori. 

...............

Daca vrei sa comentezi ceva la acest text, intra AICI.

© 2023 Bogdan Stoica