victor ponta - outdoor victor ponta - outdoor © bogdan stoica

Cum ar arata criza din USL, daca Antonescu si Ponta ar fi un cuplu din Slobozia

Nu vreau sa sugerez ceva anume cand scriu "Crina" in loc de "Crin". Incerc doar sa va traduc situatia - recunoasteti, destul de abstracta - din USL intr-un limbaj ceva mai accesibil. 

.................

Victor era jurist, Crina era nimica, dar avea niste ochi si un par... Toti le-au spus celor doi ca fac o pereche supeeerba si ca vor avea copii multi si frumosi, si ca o sa moara al'de Basescu de la doi, de necaz. Asa ca Victor si Crina s-au luat, desi nu se iubeau. 

La inceput a fost bine. Victor si Crina ieseau tot timpul impreuna, se sarutau, se atingeau. Victor povestea ce stramta e Crina si ce bine il completeaza, iar Crina explica ce mare o are Victor si ce frumos se poarta cu ea si cand nu-i vede nimeni. Dupa un timp, s-a vazut ca cei din jur aveau dreptate: Victor si Crina au facut un copil frumos, de 70 de centimetri lungime si un scor Apgar de exceptie. 

Copilul i-a ruinat, din pacate. Victor s-a trezit ca trebuie sa vorbeasca frumos cu toti cei care laudau copilul, sau care aduceau daruri pentru el. Ocupata cu copilul, Crina nu si-a mai cultivat prietenii, care au inceput sa vorbeasca mai mult cu Victor. Incet-incet, in viata celor doi a aparut rutina: ieseau in oras doar la reuniunile unde ar fi dat prost sa fie singuri, si, ca sa scape cat mai mult de cresterea copilului, altfel un razgaiat, au inceput sa-si caute noi prieteni.

Dupa un timp, Victor si Crina nici nu si-au dat seama cat de putin timp petrec impreuna. Si cat de mecanic si fara chef se achita de indatoririle de crestere a copilului. Copilul a inceput sa raspunda urat, sa ia note proaste la scoala, sa fure din vecini, iar lumea a inceput sa vorbeasca. Unii credeau ca Victor e de vina, ca e barbat, si trebuia sa se impuna in fata copilului, altii ca e de vina Crina, care a neglijat copilul si acesta s-a lasat influentat de un anturaj dubios. Fara efect. Criza din familia lor se adancea...

Normal, vorbele de claca au ajuns si la cei doi. Deprimata, ea a inceput sa se ingrase. El a inceput sa bea. Apoi au inceput sa se certe. "Tu, cu proastele tale de la coafor!", striga Victor. "Tu, cu curvele tale de la birou!", ii raspundea Crina. "Eu aduc bani incasa!". "Fara mine erai pielea p***!". Apoi a rasunat prima palma. Si-a doua. Brusc, domiciliul a devenit teatru de razboi. Era liniste doar cand Victor si Crina nu erau acasa. De copil nu mai stia nimeni nimic. Nimic bun.

Si apoi a venit vestea. Cica Victor si-o trage cu Daniela Popa, de la subsol. Prietena Crinei, de dinainte de nunta. Le-a fost si domnisoara de onoare. Nimeni nu stia exact cu ce se ocupa parasuta asta. Doar ca are gura mare si ca niste interlopi cu gulere albe o razbuna cand pateste ceva.

In aceeasi zi, Crina a mai primit o lovitura: cica Victor face sex si cu Vladimira Oprea. Alta curva, din blocul vecin. Si cica o fac in trei, cand Crina nu-i acasa. Normal, femeia s-a pus pe plans. Apoi si-a sunat parintii si le-a spus ca-l paraseste pe Victor. 

Parintii, insa, n-au fost de partea ei: "Aveti rate impreuna, ati luat o casa, aveti un copil, unde sa te duci, Crino? Cine te mai ia, cu un copil tampit dupa tine? Pai tu crezi ca noi am spart un milion de euro pe nunta ca sa te superi tu? Impaca-te cu Victor, ca acasa nu mai vii!", a sunat, amenintator, mesajul parintilor. 

Crina, o stiti, mentalitate de sclava...

Asa ca i-a sunat pe toti prietenii lui Victor si le-a spus: "Sa-i spuneti lui Victor ca-l astept acasa. Asta e, m-a inselat, dar eu il vreau inapoi. Vreau sa fie cum era la inceput". Apoi s-a culcat, optimista.

Proasta... Pai ce barbat vine acasa, la o nevasta grasa si certareata, pe care n-a iubit-o niciodata, fix atunci cand are doua parasute noi in jurul ...?!

 

Comenteaza aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica