Bai Pricopie, ce te AIA grija de fondul clasei?

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, azi la Ploiesti: "Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al clasei, dar de fapt nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitanţă, nu există transparenţă, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui părinte. Eu am doi copii, ambii în şcolile din România, de stat. Ca părinte pot să iau decizia să contribui cu ceva, dar sub nicio formă nu mă poate obliga".

Ba te poate obliga, bai Pricopie. De fapt, poate pe tine nu, tu fiind un tip care si-a cumparat primii pantaloni misto din bani facuti in politica. Tu ai pile, influenta, esti unul dintre cei care permite ca in invatamant sa mai existe, inca, profesori care-si pipaie elevii sau care urla ca descreieratii. Pe mine, insa, un profesor poate sa ma oblige sa fac orice. Din cauza unor ministri ai educatiei la fel de naivi, ca sa nu zic dobitoci, fiica mea poate ajunge la un liceu bun in functie de notele obtinute in gimnaziu. Daca nu cumpar auxiliarele sugerate, profesorul poate sa-i mute viitorul fiicei mele cu niste note mici, bine plasate. Ce crezi ca o sa aleg, bai Pricopie, cand o sa mi se ceara 30 de lei pe o culegere? Sa nu o iau? Cat priveste fondul clasei, ce crezi ca se cumpara cu el? Stripteuze? Bautura? Nu, bai Pricopie, se cumpara ce n-ai asigurat tu: usi, calorifere, lavabila, tabla, creta, 'tu-i gratuitatea lui de invatamant gratuit!

Mai am un motiv, bai Pricopie. Manualele avizate de tine si de altii ca tine sunt doar niste gunoaie obligatorii. De multe ori, nu in manuale se afla cunoasterea, ci in culegeri sau in carti auxiliare. E un business imens cu tiparirea si retiparirea unor materiale didactice depasite, business care se petrece chiar sub nasul tau, sau cu ajutorul tau. Asa ca decat sa te iei de profesori, mai bine ai face ceva cu tipariturile alea idioate pe care le avizezi anual.

Si al treilea motiv, bai Pricopie. Profesorii fiicei mele castiga, din cauza unor politicieni ca tine, pana in 1.000 de lei lunar, adica mai putin decat valoreaza telefoanele celor doua fete din prima banca (dirigintele meu, de pe vremea lui Ceausescu, castiga 3.200 de lei lunar, tampitilor, mai mult decat directorul lui tata). Asa ca, ce vrei sa faca? La o culegere vanduta in clasa, un profesor castiga maxim doi lei. Are nevoie de 50 de clienti ca sa mai faca un amarat de milion, si nu vinde cate o culegere in fiecare luna. Reda-le demnitatea, bai Pricopie, profesorilor, cu niste salarii decente, si-ai sa vezi diferenta! 

Inchei amintindu-ti cat esti de cinic, de fapt. Pe tine nu te aia grija ca profesorii iau niste bani parintilor, ci ca acesti bani nu sunt fiscalizati. Mai aveti sa fiscalizati FB-urile de pe caiete, bai Pricopie....

Asa ca mai bine taci. Incuie-te in ministerul ala si fa ceva ca scoala romaneasca sa nu mai produca dobitoci pe banda rulanta. Lasa fondul clasei in pace, nu e treaba ta. Gandeste-te ca beau banii aia, si taci.

UPDATE - La fix un an distanta, Pricopie a comis-o din nou

© 2019 Bogdan Stoica