Bine ati venit pe litoralul Mării Mazăre!

Hamza s-a injurat cu Mazare si si-a luat bataie. Mie mi se pare un semn divin! Asa-mi spunea bunica, cand eram mic: daca vorbesc urat de cele sfinte, ma bate Dumnezeu. La Marea Neagră, se vede treaba că Radu Mazăre e Iisus, iar cei doi bodyguarzi sunt Dumnezeu şi Sfântul Duh. Sfânta Treime, impotriva căreia n-ai voie să cârteşti. 

Nu sunt fan Mazăre, asculta prea multe manele ca sa-l plac. Nici pe fotbalistul Hamza nu pot sa-l apreciez, pentru că fotbalul mă lasă rece. Eu văd altfel lucrurile: un cetăţean străin, care isi cheltuieşte banii în România, este bătut de unul dintre cei care ar trebui să încurajeze străinii să-şi cheltuiască banii în România. 

Si dupa bataie, Romania se prezinta lumii asa cum e: Politia nu intervine din prima, pentru ca este vorba despre Mazare. Presa tace pe jumatate, si disociaza cu mare atentie persoana primarului de bodyguarzi. De unde pula mea barter la cazare, cand s-or mai face emisiuni estivale?! Scenariul ingroparii evenimentului e vizibil de la bulgari: maine-poimaine o sa aflam ca bodyguarzii lui Mazare sunt de fapt voluntari la un ONG care salveaza valurile, iar Hamza le spinteca, sadic, cu sky-jet-ul.

Problema nu e ce-o sa se intample cu Mazare. Adevarata problema este ca Hamza va povesti, 10 ani de acum incolo, pe unde l-o purta talentul din glezne, cum e in Romania. Si de ce n-ar trebui sa se duca nimeni, vara, la Marea Mazare.

© 2023 Bogdan Stoica