iMagistro

Ieri, am mancat prima oara dupa 11 seara. Eram lesinat, si mi-am jurat in barba ca nu ma mai infometez si azi, oricata treaba as avea. Pula mea,  nu sunt prostul meu, sa matur cu mine pe jos. Un pic de demnitate, nu...

Azi, era cinci si un sfert, cand primesc un sms de la stomacul meu, in care zicea ca e inacceptabil sa-i ofer doar trei oua ochiuri dupa 16 ore, ieri, si inca sapte hamsii de 3 grame fiecare, azi dupa alte 12 ore. Mi-a fost mila de el, serios. Aveam treaba la 6, si cand am vazut locul de parcare langa Tribunal, i-am zis: "ho, că mâncăm".

În fața mea, șaormeria aia de căcat, cu verde. În spate, covrigărie. 10 metri în stânga mea, L'Incanto, unde dacă te așezi la etaj, durează 10 minute până îți ia comanda. Pitită lângă L'incanto, o cârciumioară de tip împinge-tava. N-am vrut să risc să mă duc la întâlnire mirosind a ceapă prăjită, așa că mi-am lărgit orizonturile. La Vest, încă o șaormerie de căcat. La Est (nu se vede, dar mi-am adus aminte) e localul ăla (sms T, care-mi spune cum îi zice) - iMagistro.

Ajung la 5 si 17. Ospătarul, la palavre cu un amic, in curte. Să-l scutesc de-o treabă și să câștig un minut, imi iau singur meniul de pe un raft, exact când revine. Nu i-a plăcut că mă jucam cu lucrurile lui. L-am informat că mă grăbesc maxim, și că aș vrea să mănânc din ce-are gata făcut. Oferta mică, dar pe gustul meu: ciorbă de afumătură și salată orientală. Perfect. Adu-le, adu și-o cola, adu și nota, că o să plec în grabă. Îmi făcusem socoteala că până o freacă la bucatarie, până le-aduce, până aduce și ardeiul pe care l-a uitat, și cola, că n-a înțeles dacă vreau zero sau roșie, și până uită să aducă și felul doi și până când face fata de la bar nota, ajung sa-mi bag pula în el de iMagistro si de carciumi lente, că mai bine nu mâncam!

Error, frate! Adică, error la maxim. Ospatarul ala e un fel de mos-ninja, care doar pare prost dispus si lent, dar e atent si prompt. La și 19 minute aveam ciorba, ardeiul, cola, pâinea în față. La și 21 aveam și salata și nota. La şi 23 terminasem ciorba (ce ardei, bai, baiatule, ma durea limba). La şi 26, mai comandam o salată orientală la pachet. La şi 38, fumam relaxat. Am plecat din iMagistro după 38 de minute, perfect incat să ajung la 6 fix unde aveam de ajuns. 

Si n-a fost doar foame satisfacuta, in experienta asta. Ciorba a fost ok. E limpede ca bucătarul ştie sa gateasca ciorbă de afumătură, dar azi n-a avut chef s-o faca. Era plină de bucăţi mici de oase, cu care un copil sau un imprudent s-ar îneca sau în care şi-ar rupe dinţii (apropo, oasele erau in scrumiera, nu vomasem). Plus cartoful-gigant! Am gasit in ciorba un cartof care abia mi-a intrat in gura. Stiu, aici e momentul sa faceti gluma aia, dar nu exagerez cu nimic.

Iar salata orientala nu era deloc salata orientala! Carciumarii fac salata orientala cat mai fara gust, sa nu deranjeze. Ori, asta avea si ceapa, si masline, si ... de toate! Era ca aia a lu' mama, de-acasa. De departe, cea mai buna salata orientala pe care am mancat-o in oras in viata mea. La ora la care scriu, am verificat si daca nu cumva mi-a placut pentru ca mi-era foame. Adica, am mancat-o si pe aia luata la pachet. Geniala!

Nota de plata: Trei portii de mancare si-o bautura - 34 de lei. Rezooooon. Asta inseamna ca in doi, mancati cu 50 de lei, daca va e foame, cate doua feluri de mancare fiecare. 

Am inteles ca iMagistro e deschis de ceva timp. Eu am intrat de trei ori acolo, pana acum. Si pana azi, mi-a placut doar ambianta aia smart-iefteanu, in care un moldovean prost sau un manelist plin de bani se simt ca niste pu*e, la spital, cand operatie e la coa'e: inutili.

Acum imi place si mancarea. Ma mai duc.

© 2023 Bogdan Stoica