Cipru

Stiu ca sunteti foarte preocupati daca iese Nastase din inchisoare azi, sau daca era sa moara Bianca Dragusanu in acest weekend. E important, stiu. De-aia si vreau sa va distrez cu cel mai amuzant lucru petrecut peste hotare, zilele astea.

Au descoperit unii, de la UE, ca in Cipru, sectorul bancar este de opt ori mai mare decat economia nationala. Si ca n-are cum sa ajunga la marimea asta, fara magarii. Tot UE a decis, iar statul cipriot a acceptat, un impozit pe banii din cont. 6,75 % pentru depozitele de pana la 100.000 de euro si 9,9 % pentru cele care depasesc pragul. 

Trec peste faptul ca cipriotii sunt furiosi. E normal. Dar eu am descoperit niste ploiesteni furiosi, in dimineata asta. Aveau bani in Cipru, iar paradisul fiscal le da acum la operatie.

 

Trec si peste asta, ca sa remarc cedarea de suveranitate a Ciprului, impusa de Uniunea Europeana, prin care s-a ajuns la o masura fara precedent in Europa. Parca vad si zeci de mii de romani, scotandu-si banii din banci, de frica unui asemenea impozit. 

Si in acel moment o sa se intample asta.

Ce-o sa ne distram...

Gata, inapoi la Nastase si Bianca. Scuze.

© 2023 Bogdan Stoica