Marea Britanie, mulțumesc. Ponta și Băsescu, să vă f_t în gură!

Când a început scandalul cărnii de cal din lasagna vândută în Marea Britanie, era normal să se dea vina pe România. Preparatul era făcut în Franța, o țară cu o reputație bună a alimentelor, cu materii prime din România, țară cu o imagine de căcat. Faza e că eram nevinovați.

 

Bine, au zis englezii. Atunci, ca să considerăm că sunteți de bună credință, arătați-ne hârtiile X și Y, situațiile F și G, și istoricul analizelor si controalelor de tip H și B. Și aici s-a rupt filmul! Pentru că în România, țară care a adoptat procedurile europene de controlul calității alimentelor, se fac doar hârtii, nu și controale pe bune. Așa că nu numai că n-am avut ce arăta englezilor, dar ne-am dat seama ce loterie sinistră joacă românii când își cumpără alimentele pe bază de carne. 

Auziți, de două săptămâni, de acțiuni de control in acest domeniu? De descoperirea unor hectare intregi de teren acoperite cu leșuri de animale, de abatoare fără autorizație, de TIR-uri pline de carne fără acte, de carne de pui infestată cu salmonella* și alte asemenea grozăvii?  Ei bine, trebuie să mulțumim Marii Britanii că a declanșat cruciada asta.

Ponta și Băsescu, adică cei care conduc România, habar n-aveau că cineva încearcă să ne asasineze copiii în fiecare dimineață. Lor le verifică hrana, în fiecare dimineață, laboratorul SPP...

* 37.000 de pui infestati cu salmonella era să ajungă în magazine pe 8 martie 2013. 37.000! Asta inseamnă 150.000 de bolnavi, care sunt încă sănătoși datorită scandalului cărnii de cal din Anglia. 

© 2023 Bogdan Stoica