Da, vrem sa vă f_tem! Pe toate. Tot timpul Da, vrem sa vă f_tem! Pe toate. Tot timpul © bogdan stoica

ce se intampla, de fapt, cand te trage curentul

Mor cand vad diversi imbecili spunand "a te trage curentul" nu exista, sau "curentul nu e boala". In mare marte, vorbim de imbecili tineri, de bani gata, crescuti de o mama autoritara, de-aia care te bate daca transpiri, te pune sa porti fes pana in iunie si iti da antibiotice si cand iti curge nasul. Rar spre deloc vad intre purtatorii acestui mesaj oameni de peste 40 de ani, cu vieti normale.

Pentru ca aia stiu care e faza cu "curentul". Nu stiu cum se numeste, stiintific, nu stiu s-o explice, dar o stiu, pentru ca au patit-o. In tren. In masina. Acasa. La birou. 

"a te trage curentul" inseamna, din punct de vedere medical, "a suferi o barotrauma". Iar barotrauma este definita ca o "deteriorare fizică a țesuturilor corporale, din cauza unei diferențe de presiune care se transmite hidrostatic prin țesutul muscular".

Mai exact: daca tu ai o temperatura a corpului mai maricica, pentru ca ai alergat, sau ai fost imbracat gros si ai transpirat, presiunea din corpul tau creste (ca in oala sub presiune). Daca fix in starea asta esti "bombardat" de un jet de gaz (citeste "aer", de exemplu), rece, la alta presiune (cum ar fi jetul de aer dintr-o camera, intre usa si geam), apare fenomenul asta. Exista. E real. Se trateaza cu antiinflamatoare. 

Romanii n-au fost, insa, informati pe tema asta. Doar au sesizat ca daca se afla, intre doua surse de aer rece (usa si geam) dupa un timp ii doare ceva, in special in zone musculare, in special dupa efort prelungit sau supraincalzire. Asa a aparut expresia "am stat in curent". Noroc cu generatia asta de influenceri degenerati ca se discuta despre ea, ca altfel o consideram banala ca ploaia...

© 2023 Bogdan Stoica