Cititi stenogramele PNL, dar va spun eu, ca nu sunt adevarate...

... dar nu sunt nici false. Da, discutia, temele, increngaturile dintre politicieni idioti, ziaristi slugarnici si analisti de imagine care conduc, practic, partidele, in perioade "fierbinti", se produc exact pe tonul ce transpare din stenograme. Problema e suportul. Am vazut stenograme de partid si de la PSD, si de la PNL, si de la PDL. Pot sa va spun ca stenogramele PNL nu au antet si nici titlu cu "sedinta referendum". Se folosesc niste coduri. Nici nu se indosariaza in mape de plastic, asa cum sugereaza copiile xerox de mai jos. Se pun in plicuri, care se sigileaza. Mai e un element important: se stie exact cine are printurile. Nu sunt niste hartii pe care le sutesti de pe un colt de masa, anunti ca te duci la wc, si le faci un copii, la un xerox, dupa colt, dupa care le pui inapoi, neobservat, chiar langa scrumiera.  

Probabil ca ziaristii care fac zilele astea - cred ei! - un serviciu presedintelui suspendat, au pus mana pe o inregistrare audio, din sedintele PNL. Mai mult ca sigur, au pus-o pe hartie si au impanat-o si cu tampenii, ca altfel nu se explica cum reuseste stenografa sa auda si sa reproduca fraze intregi, iar dupa aia sa devina incapabila sa retina propozitii scurte. Nici dialogurile nu au logica mereu, in hartiile cu stenogramele PNL. Dupa aia au printat-o stramb, au perforat hartia, indosariat, au jucat putin fotbal cu dosarul si le-au mai xeroxat o data. Dupa aia, hot cu ele pe net.

Daca vreti, va spun si pasul urmator: mai mult ca sigur, facatorii de stenograme asteapta acum ca PNL sa nege veridicitatea lor, pentru a iesi cu un fragment din inregistrarea audio pe care au pus mana. Si daca se vor suprapune perfect doua pasaje, vor emite teoria ca hartiile sunt corecte integral. Schema clasica: 10% adevar plus 90% minciuna = adevar de presa.

Si ne intoarcem de unde am plecat. Referendumul asta e doar un cacat imens, in care si-au infipt dintii toti politicienii. 

STENOGRAMELE SUNT MAI JOS. HAVE FUN!

© 2023 Bogdan Stoica