câți șoferi descreierați erau aseară pe DN 1

De vreun an vreau să fac testul asta, iar aseară am avut chef de el. Nu-l recomand oricui, pentru că-ți solicită atenția la un nivel care se poate dovedi deranjant sau epuizant. Adică îți distrage atenția de la trafic. Este un test relevant, cred eu, pentru caracterizarea modului în care ne conducem mașinile și constă în numărarea mașinilor pe care le depășești dar și a masinilor care te depășesc atunci când circuli cu viteza maximă legală

Așa că aseară, pe la ora 6.00 seara, am plecat din Piața Amzei spre casă, încercând să merg cu viteză maximă, adică 70 la oră în localitate și cu 100 la oră în afara localității. 

Până la Piața Presei Libere am depășit 78 de mașini și am fost depășit de 98 de mașini.

De la Piața Presei până la Hornbach (sector aglomerat tot timpul), am depășit alte 21 de mașini și am fost depășit de încă 30 de mașini.

Până la intrarea în Ploiești am mai depășit 44 de mașini și am fost depășit de încă 17.

De la intrarea în Ploiești până am ajuns acasă am depășit încă 26 de mașini și am fost depășit de încă 17 mașini.

Total: pe ruta București-Otopeni-Corbeanca-Balotești-Săftica-Tancăbesti-Ciolpani-Potigrafu-Pucheni-Românești-Bărcănesti-Ploiești am fost depășit de 162 de mașini, în timp ce eu am depășit 169 de mașini.

Concluziile mele: în București se circulă "tare". Dacă într-o singură zonă, (Amzei-Victoriei-Aviatorilor-Piața Presei), intr-un interval orar de 30 de minute, 98 de mașini au rulat cu mai mult de 70 la oră, asta înseamnă că, dacă ar vrea, Poliția Rutieră ar putea ridică vreo mie de permise pe zi în toată Capitala.

În sectorul aglomerat Băneasa-Hornbach s-ar putea ridica permise pentru (nu știu dacă există în codul rutier) "conduită iresponsabilă" sau "terorism rutier". Frate, au fost câțiva care doar printr-un miracol nu au omorât câte zece oameni odată. În zona asta dacă nu se pun camere video care văd viteza și numărul de înmatriculare o să se întâmple, cât de curând, o tragedie majoră. 

Pe DN 1 se circulă mai responsabil noaptea decât ziua. In localitati nu. Eu am facut depasiri doar in afara localitatilor. Din cele 17 mașini care m-au depășit, majoritatea au făcut-o în interiorul localităților, când eu rulam cu 70 la oră. Probabil că acele radare fixe, care-ți trimiteau amenda acasă, ar fi binevenite din nou. 

În Ploiești se circulă încet, moșnegește, altfel n-aș fi putut depăși 26 de mașini rulând cu 70 la ora. 

Pentru a preveni comentariile idioate, menționez că n-am avut permisul suspendat nici măcar o dată, nici pentru viteză, nici pentru altceva, nu am provocat niciodată un accident rutier și am avut, în întreagă mea viață de șofer, doar două tamponări: una cu o tipă cu un Citroen, care mi-a intrat în unghiul mort când dădeam cu spatele, și una cu o bilă de-aia de beton, de demarcat trotuarul, bagă-mi-aș pula în ele de bile inutile și scumpe, fix asta ne lipsea, frate, bile de beton fixate în pământ cu un metru de fier beton, dacă aș fi primar le-aș scoate imediat, de pe peste tot și le-aș înlocui cu polițiști locali care să dea amenzi celor ce urca masina pe trotuar. Că bila cheltuieste banii primariei, nu aduce, ca amenda.

dacă ți-a plăcut să citești asta s-ar putea să-ti placă și cărțile, decoratiunile si bijuteriile de pe

https://bogdanstoica.ro/shop

 

© 2023 Bogdan Stoica