Oamenii lui Rudy Giuliani in Romania

A fost mega cool sa te uiti, azi, cum se dau cu curul de pamant prostii de dreapta pe tema declaratiei lui Rudolf Giuliani. Cel mai tare a fost Dan Barna, de la USR, care a facut doua declaratii genial de proaste.

  1. Prima, aia cu "scrisoarea e efectul unei activitati de lobby", face de cacat toate activitatile de lobby duse de USR pe langa Ambasada SUA si Departamentul de Stat. Ca na, daca lobby-ul e rau....
  2. A doua, cea in care spune ceva de genul "astept si scrisoarea de la frizerul lui Trump", anuleaza, pur si simplu, toate voturile pe care USR le-ar fi putut lua de la cei mai misto antreprenori din Romania: micii intreprinzatori. Carciumarii, fotografii, coafezele, pantofarii, depanatorii de televizoare, de computere, instalatorii, fotografii (sic), frizerii... De ce-ar fi meseria de frizer mai nasoala decat aia de politician? Sa-l intrebe cineva pe barna, in campanie, asta, va rog.

Daca useristii, liberalii si ciolosienii n-ar fi niste tampiti, cu cei mai prosti consultanti politici din istoria dreptei, ar fi sunat un ziarist batran sa-l intrebe ce crede despre scrisoarea aia si care ar fi metoda prin care Dragnea ar fi putut ajunge la Giuliani. Jurnalistul, dupa ce s-ar fi gandit un pic, si-ar fi adus aminte ca Rudy a venit in Romania, mai demult, la invitatia lui Sorin Ovidiu Vantu, pe atunci patron al Realitatea TV si al muuuultor site-uri, si ca a petrecut pe cinste cu Sorin Oprescu, pe atunci primar al Capitalei, intr-o vizita organizata de o firma din sfera de influenta a lui Vlad Moisescu, unul din bunii prieteni ai lui Eduard Hellvig. 

Remarcati, va rog, ca Hellvig nu e fan al sefei DNA, dar si ca Moisescu, Vantu si Oprescu au stat un pic la puscarie din cauza Laurei Codruta Kovesi, dar si ca toti trei au bani de-un email, un telefon si un avion la New York, sa-si vada vechiul prieten, aflat acum in postura de lider neoficial al echipei de avocati a lui Trump. Si-au facut-o supercool, lasand impresia ca vastangiul mustacios de Dragnea e in spatele povestii.

Cunoscand toate astea, prostii de la PNL/USR/Ro100 ar fi putut fi coerenti si misto, nu patetici si penibili. Si ar fi terminat in 10 minute cu scrisoarea lui Giuliani, aratand oamenilor lucrul cu adevarat important care s-a petrecut zilele astea: in timp ce romanii oscileaza intre Dragnea si Iohannis, Ciolos si Barna, Voiculescu si Firea, fostul George Maior si actualul Eduard Hellvig vorbesc laudativ unul despre celalalt pe tema mizerabilelor protocoale, intarind profetia "copiii securistilor nostri vor fi securistii copiilor nostri"

Iar presa, mereu picata pe fenta, scrie tot despre ce-a scris Giuliani si cat costa cuvantul. Mda. Cand faceam eu presa nu era asa de plin de prosti nici printre colegii mei, nici printre politicieni. 

#cititi_mi cartile: https://edituraunivers.ro/author-book/bogdan-stoica/

 

 

 

 

© 2019 Bogdan Stoica