www.bogdanstoica.ro

esti parlamentar PSD? zece motive sa votezi motiunea Jos Dancila

1. Pentru ca nu e nici o pierdere. Viorica Dancila pare o cretina patentata, o proasta patibulara, genul care nu-si nimereste palmele cand aplauda, careia ii curge din gura daca vede ceva impresionant, ca aurora boreala sau o fetita care pocneste bulele dintr-o folie cu bule. 

2. Pentru ca guvernul Dancila este responsabil de o guvernare de cacat: s-a futut complet mediul de afaceri, inflatia e cat cerul, s-au scumpit toate, zero investitii straine si zero autostrazi.

3. Pentru ca Dragnea va ajunge la puscarie sigur-sigur, nu are cum sa scape nici cu o ordonanta, nici cu trei. Nu te lua dupa prostii care vorbesc despre altceva, modificarile la coduri sunt clare, o instanta nu poate modifica o sentinta data de alta sentinta decat daca se administreaza probe noi, or in dosarul Bombonica nu e cazul.

4. Pentru ca vei fi facut albie de porci pana la urmatoarele alegeri, din 2020, ca unul dintre cei care puteau evita dezastrul si n-a facut-o.

5. Pentru ca indiferent cand vor avea loc primele alegeri, acum sau alta data, PSD va lua un scor mic. Mic de tot. Daca iei acum o muie si nu mai iesi parlamentar, poti da vina pe Dragnea si pe Dancila. In 2020, n-o sa mai poti da vina pe nimeni in afara de tine.

6. Pentru ca daca votezi motiunea si Viorica rezista, tu vei arata a reformator, a pesedist de tip nou, cu care se poate discuta. Stim amandoi ca nu e adevarat, dar te scoti.

7. Pentru ca vei putea, dupa ce votezi motiunea, sa migrezi la orice partid: PNL si USR te urasc, dar ar fi megadornice sa ia un pesedist care "s-a revoltat din interior". Nu mai adaug PMP sau UNPR sau partidul lui Ponta, aflate in situatii politice atat de disperate, incat ti se va suge si pula, numa' sa te inscrii la ei.

8. Pentru ca daca Viorica Dancila scapa, cei care va vaneaza acum isi vor schimba strategia. Nu vor mai vana leadership-ul partidului, ci pe voi, astia multi, ca sa slabeasca PSD din interior.

9. Pentru ca n-o sa mai asculte nimeni ce zici, niciodata. Cum sa-l asculti pe unul care o apara pe o tampita nociva?

10. Pentru ca strada poate derapa foarte usor de la mesaje anti Dragnea si proteste pasnice. Se poate ajunge sa mananci cate o bataie ori de cate ori iesi de la Parlament sau chiar la tine in oras. Nu stiu daca ai observat, dar in politica romaneasca e acum ca la Marasesti, doar ca protestatarii au scris, in loc de "pe aici nu se trece", ceva de genul "gata. ati furat destul. de maine incolo...."

Nu vrei sa stii cum se termina fraza aia. Asa ca voteaza motiunea Dancila, in pula mea, si hai sa ne linistim cu totii. Avem un centenar de sarbatorit, impreuna. 

#mybooks:

w1w2w3 w5
w4w6 w00

 

 

© 2017 Bogdan Stoica