de ce a facut-o Iohannis premier pe Viorica

Pentru ca-l doare-n pula, de-aia. La propriu. De fapt, cred ca pe iohannis il dor toate oasele, toate organele interne, plus capul. 

ce era sa faca? sa refuze nominalizarea? urma suspendarea lui, pesedistii terminau schimbarile la Coduri si apoi, pun pariu pe ce vreti voi, noile legi ale justitiei ar fi cazut fix in capul familiei Iohannis cu al lor dosar de fals in scrisuri din povestea cu casa. 

din ce alt partid ar fi putut sa nominalizeze, cand PSD controleaza majoritatea din Parlament, iar partidele lui Iohannis, respectiv PNL si USR inca n-au terminat luptele interne, decapitarile, dar si conectarile la sistemele de sifonare a banilor publici?

ce era sa puna pe masa, in locul odioasei revolutii fiscale a lui Tudose, cand dreapta romaneasca nu e in stare sa scrie nici macar un proiect de doua pagini dedicat cresterii businessului?

Nu i-a ramas decat aceasta varianta: "o pun pe Viorica, PSD va continua sa se erodeze, asa vor creste si partidele mele, si, la urmatoarele alegeri, preluam impreuna puterea". 

Logica politica e impecabila. Dar, ca orice logica politica, nu tine cont de oameni, pentru care guvernarea PSD devine tot mai insuportabila. Si nu scrie nicaieri ca daca PSD se duce in cap, romanii vor vota celelalte partide, oricat de slabe si cu oameni oricat de prosti si de hoti ar pune pe afise. S-a vazut la ultimile alegeri, cand electoratul de dreapta a preferat sa stea acasa, decat sa voteze niste nimeni, doar pentru ca aveau insigne cu PNL si USR. 

Pe scurt: in ultimii doi ani, PSD a ingropat Romania. Daca ar fi avut coaie, Iohannis ar fi incerca sa opreasca mizeria asta de guvernare. Dar n-are asa ceva. Plus ca demograficele arata destul de clar ca nucleul dur al celor care ies in strada in aceste zile este format dintre cei care nu vin la vot. Iar Iohannis, ca un bun comerciant de meditatii si chirii ce este, stie ca e contraproductiv, pentru un brand, sa comunice chestii pentru niste oameni care nu-i vor deveni niciodata clienti. 

 

Volumul 3 din Tipul din filme nu exista, este disponibil, din 9 februarie, pe site-ul Editurii Univers. Ai linkuri de comanda pentru toate cartile mele mai jos:

w1w2w3 w5w4w6  

 Pachete-Cadou, numa' bune de dat tipelor misto de Valentine's Day, Dragobete, 1 Martie si 8 Martie. 


pachetul 1, dedicat celor care au deja unele din cartile mele - link

pachetul 2, dedicat celor nu au auzit inca de seria "Tipul din filme..." link

pachetul 3, dedicat celor care nici n-au auzit, vreodata, de mine: link

© 2023 Bogdan Stoica