Curs foto cu Dan Beșliu, la Ploiești. Te bagi?

De joi până duminică, la Ploiesti Shopping City poți vedea fotografiile câștigătoare ale concursului National Geographic Romania din acest an. Eu am ajuns azi la mall special pentru ele, dar n-am văzut nici una. Am uitat complet de toate, după o oră și un pic cu Dan Beșliu. Dan Beșliu a fost în juriul concursului NG și de-aia l-a ales Ploieşti Shopping City pe el pentru cursul de fotografie care a însoțit expoziția. E un fel de Arsenie Boca al fotografiei, un d-ăla dedicat, care se simte bine când trage pe film, la iso100, în modul manual.... 

N-a fost tocmai un curs. A fost o chestie.... cum să zic? Ca atunci când te chinuiești să închei un fermoar care s-a blocat, și faci asta după trei zile de umblat descheiat la jeanșii tăi preferați. Băiatul ăsta vorbește despre fotografie cum vorbea tata, un moldovean pur-sânge, de lângă Odobești, despre vin: fără stres, fără efort. A verbalizat impecabil o droaie de chestii împrejurul cărora eu încă bâjbâi...

  • Fotografia e bună dacă cineva o plătește.
  • Nici un aparat nu e bun. Am 14 aparate foto si n obiective și asta nu mă face un fotograf mai bun.
  • Fotografia se face cu emoție. Aparatul e doar o interfață.
  • Nu fac fotografie cu telefonul. Nu-mi plac instagramul  și filtrele care fac ca toți să obținem aceleași fotografii.
  • Fotografia de nuntă începe să-și revină, deși tot apar trenduri, cum e ăsta, de scoți mireasa la păscut.
  • Dacă subiectul stă pe loc, eu stau pe loc, lumină am - de ce sa fac autofocus?

Și tot așa. Mindblowing...

Dan Beșliu predă, la București (Școala de Fotografie Freelancer), un curs de fotografie, d-ăla, hard, cu trei luni de teorie, trei luni de practică, două zile pe săptămână. Mai greu ca al lui Sorin (care face, zic eu, cele mai bune cursuri de fotografie din Ploiesti) și mai scump. E un curs pe care l-aș face oricând, dar nu la București. Cu tot cu navetă, ar fi 8-10 ore pe zi de curs, timp dejumătate de an, adică ceva imposibil la actualul meu program de lucru. Aici, însă, la mine in sat, m-aș descurca. Faza e că Dan Beșliu ar face cursul la Ploiești doar dacă ne adunăm 15 doritori. 

Unul sunt eu. Mai e nevoie de 14. Așa că:

  • dacă ești sau nu fotograf amator sau profesionist
  • dacă ai de cheltuit 2.000 de lei pentru tine
  • dacă te poți concentra șase luni la același lucru
  • dacă ai chef să petreci timp în compania unui om categoric competent
  • dacă vrei să înveți să faci fotografii foarte bine
  • dacă vrei să faci cuiva - fiul/fiica/soția/iubita - un cadou mișto, care sa-i schimbe viața
  • dacă vrei să obții o diplomă de calificare în fotografie (cursul este acreditat)

dă-mi de veste la contact @ bogdanstoica.ro, sau scrie-mi aici. Nume, email, mobil. Când ne adunăm 15 inși, îl "capcanăm". Am deja momeala perfectă pentru el: de-aia am pus-o pe Instagram :)

UPDATE 29 noiembrie - Suntem deja trei doritori. Mai avem nevoie de inca 12.

UPDATE 2 decembrie - Dan promite un discount de 10% pentru Ploiesti, ceea ce inseamna ca fiecare cursant va plati doar 1.800 de lei, daca inscrierile se fac pana pe 1 ianuarie 2016. In plus, cursantii primesc gratuit doua workshop-uri gratuite (unul de editare cu el, si unul de prelucrare cu Denisa, sotia lui, unul dintre cei mai apreciati art-directori din Romania) 

UPDATE 4 decembrie - Dan a pregatit si o varianta de program pentru curs: "am putea face cursul incepand cu februarie sau cu martie in fiecare joi, dupa urmatorul program: - doua module pe zi de curs, timp de 12 saptamani (adica 12 zile de joi), plus doua zile de vineri, in saptamana 2 si in saptamana 3. In total vor fi 28 de lectii, abordate in 14 intalniri. Vor fi si 4 sesiuni de practica in weekend, 4-5 ore sambata, in a doua jumatate a cursului. Am putea incepe pe 11 februarie si am termina la inceputul lunii mai". 

UPDATE 15 decembrie - Cursul lui Dan Beșliu de la Ploiesti va costa doar 1.600 de lei - info si inscrieri finale AICI.

Alte detalii despre curs pot fi gasite aici

© 2023 Bogdan Stoica