Domnu' Năstase, da' niște pușcărie mai faceți? Vă rugăăăăăm....

Nu știu voi, dar eu sunt fascinat de oameni. Aș vrea să văd un film din seria Nașul, cu Gigi Becali. Aș purta o discuție despre universul feminin cu o târfă plină de bube de pe centură. Și, la loc de cinste, aș discuta despre mafie și corupție cu Adrian Năstase.

L-am citit, in dimineața asta: "Una din problemele ce au afectat economia românească în ultimii 20 de ani a fost goana după “recuperarea” și vânzarea fierului “vechi” (...) cantități uriașe de fier au fost exportate (...) puzderia de centre de “valorificare” a fierului “vechi”, ce lucrau și lucrează în complicitate cu “recuperatorii’ de fier (...) sabotarea infrastructurii feroviare, de comunicații (...) Este nevoie de măsuri radicale (...) SOLUTIE: introducerea temporară a unui monopol al statului în ceea ce privește colectarea fierului vechi (...) s-ar putea controla ca la aceste centre să nu mai fie primite cablurile de cupru de la CFR, șinele de cale ferată sau capacele de canal furate. Cea mai proastă soluție este, sigur, cea de acum – cea în care stăm, privim și ne uimim".

Corect. E cea mai proastă soluţie asta de acum. Dar dacă tot ne apucăm de mafia fierului vechi, domnu' Năstase, îl luaţi de mână pe Radu Berceanu şi pe Dan Ioan Popescu mai staţi la puşcărie vreo 450 de ani? Ca voi trei, cu acolitii vostri, dintre care pe cativa ii cunosc personal, ati permis si vanzarea cu taiere la sudura a unor uzine intregi, si autorizarea  lejera a centrelor de colectare. 

Este incredibil cat tupeu are baiatul asta! Zilele astea, Politia Prahova instrumenteaza un dosar cu un nume greu din PSD, implicat in afaceri oneroase cu fier vechi, si Nastase are coaiele sa dea solutii. Decenta ar fi impus sa ceara ani in plus, la pedeapsa. 

© 2023 Bogdan Stoica