Bădescu, te face pe tine o ȚARA LUI MOȘ CRĂCIUN, la anu'?

Am un amic care si-a dus copiii in Laponia, in Tara lui Mos Craciun. Copiii s-au intors fericiti, dar omu' a ramas socat de mercantilitatea finlandezilor. 200 de euro plimbarea cu sania trasa de husky, prin padure. Casa lui Mos Craciun e un cotet prefabricat, din lemn, decorat cu ghirlande de brad artificial. Un minut ai voie sa stai in el. Nu si sa faci poze: e 90 de euro bucata, o primesti pe stick. Fabrica de jucarii a lui Mos Craciun e un fort militar, pe care un intreprinzator il inchiriaza trei luni pe an de la armata finlandeza si-l decoreaza cu meshuri si beculete. Cu toate astea, n-au cum sa nu lasi acolo minim 1.000 de euro de persoana (cazare, mancare, servicii). Si se sta la coada!

Duminica am fost cu M la Parcul Bucov. Este, ca si vara, cel mai frumos loc de agreement din apropierea Ploiestiului. Si, tot ca vara, e exploatat la 10% din potential. Situatia e identica la Sala Sporturilor din Ploiesti.

Cum ar fi, primarule, sa faci iarna, la Parcul Bucov sau la Sala Sporturilor, pentru ca dotarile sunt relativ similare, tara lui Mos Craciun? Sa imbraci tot personalul parcului in spiridusi? Sa pui ghirlande luminoase ca in centrul orasului? Sa ne plimbi copiii cu niste sanii, trase de reni (cai, da?)? Sa obligi proprietarii teraselor sa deschida si iarna, cu vin fiert, muzica populara si colinde? Sa faci un patinoar, pe lac? Sa muti acolo Oraselul Copiilor? Sa ridici si tu un cotet de casa, in padure, in care sa ne ducem copiii sa-l vada pe Mos cum trebaluieste, cum sorteaza jucariile, sau, chiar sa le daruiasca cate ceva, adus de noi, pe furis? Sa facem vanatori de comori, cursuri de catarare sau trasee prin copaci? Sa ne dam copiii pe un derdelus?

Ar fi foarte misto, iti spun eu. Si ieftin. Si aducator de profit. 

© 2023 Bogdan Stoica