iPhone 5 sau Samsung Galaxy S 3? Depinde ce vrei: un telefon sau o jucarica...

Am avut ocazia sa butonez, vreo doua ore, un iPhone 5. E senzational, aproape totul a fost imbunatatit: sunetul e clar, meniul a ramas la fel de accesibil, viteza pe net a cunoscut imbunatatiri semnificative. Pana si antena pare sa fie mai buna, indicatorul "3G" nereusind sa dispara de pe ecran mai deloc, desi am ajuns cu el si intr-un subsol. Totul, insa, pana la foto/video: aceleasi dotari modeste. Cateodata, iPhone 5 face poze mai proaste decat telefonul meu de suflet, Nokia N95, vechi de vreo 5 ani.

Cu Samsung Galaxy S3 ma joc de vreo luna, de cand l-am capatat, fara sa reusesc, de atunci sa-l vand (bine, eu il tin dupa mine, in geanta, dar nu spun nimanui ca am un telefon de vanzare, pentru ca nu stiu in ce moment al conversatiei poti face asta). Un rahat de telefon. Se aude clar, e rapid pe net, dar cu comenzile de-amboulea. Si sa adaugi un contact apesi de doua-trei ori pe acolo, complet inutil, dupa ce iPhone a inventat conceptul "un task - o singura atingere". In schimb, la foto/video, face pipi cu bolta pe iPhone. L-am folosit in conditii de semi-intuneric, intr-o pozitie imposibila, miscand mana, si tot reuseste sa focalizeze corect si sa-si ia lumina cat sa faca o poza rezonabila. Cat despre filmare, e avion: parca te uiti la un post tv HD.

Asa ca daca vreti un telefon cu care sa si lucrati, maruntisuri, pe net, luati-va cu incredere, orice model de iPhone, de la 3S incoace. Daca aveti bani de-un smartphone cu care sa va puneti poze pe Facebook, Samsung este alegerea perfecta. Eu unul, abia astept sa scap de munca online ca sa ma intorc la N95. 

© 2023 Bogdan Stoica